Brīvdienu kekss - Праздничный кекс
|
|
Понедельник, 20 Мая 2013 г. 20:37
+ в цитатник
250 g sviests vai margarīns
2-3 olas (atkarīgs no lieluma)
1 glāze cukurs
1 glāze milti
1 glāze kartupeļu ciete
Gatavošana:
Izkausē sviestu, pievieno ar cukuru saputotas olas, tad pieber miltus un kartupeļu cieti. Masu kārtīgi samaisa, liek veidnē un cep.
Garšīgāk sanāk ja pievieno garšvielas - citrona miziņu, vanilīnu, kardamonu, kanēli vai kādu esenci (tikai ne visu reizē :) ).
Var pusei masas pievienot kakao. Liek formā neiekrāsoto masu, tad ar karoti liek virsū iekrāsoto masu. Virspusē ar dakšiņu, apļveida kustībām, pajauc krāsas. Tā sanāks krāsains kekss.
Var pievienot sasmalcinātus žāvētus augļus, sasmalcinātus riekstus vai sukādes. Rozīnes un žāvētus augļus iepriekš var uzbriedināt, tad nosusina un apviļā miltos, tikai tad pievieno keksa mīklai.
250 г сливочного масла или маргарина
2-3 яйца (в зависимости от размера)
1 стакан сахара
1 стакан муки
1 стакан картофельного крахмала
Приготовление:
Растопить масло, добавить взбитое яйца и сахар, затем добавить муку и картофельный крахмал. Смесь хорошо перемешать, класть в форму для кекса и выпекать.
Вкуснее будет если добавить специи - лимонную цедру, ванилин, кардамон, корица, или любой эсенции (но не все сразу :) ).
Вы можете добавить какао в половине из теста. Кладем в форме неокрашенную половину теста , затем ложкой сверху кладем цветную массу. Поверхность с вилкой, круговыми движениями смешаем цвета. Кекс будет красочным.
Вы можете добавить нарезанные сухофрукты, измельченные орехи или цукаты. Изюм и сухофрукты можно предварительно смочить в воде, затем сушат и обвалять в муке. Только затем добавить в тесто.
Метки:
receptes
tortes_pīrāgi_keksi
Процитировано 1 раз
Понравилось: 1 пользователю
-
1
Запись понравилась
-
1
Процитировали
-
0
Сохранили
-