Mīklai:
500 g milti
30 g raugs vai 1 paciņa sausais maizes raugs
1 gl piens
1/2 tējkarote sāls
2 ēdamkarotes cukurs
100 g sviests vai margarīns
1 olas dzeltenums
Pildījumam:
300 g žāvēts cūkas šķiņķis vai krūtiņa
4 sīpoli
sāls
malti pipari
Pīrāgu pārziešanai:
2 olu dzeltenumi
2 ēdamkarotes ūdens
Gatavošana:
Visiem produktiem ir jābūt istabas temperatūrā. Sauso raugu pievieno miltiem, bet paciņas raugu, pirms pievienošanas, izšķīdina nelielā daudzuma silta piena.
Miltus caur sietu izsijā lielā bļodā, lai tie būtu irdeni un smalki. Pa vidu miltiem izveido bedrīti un tajā ieber sauso raugu, vai siltā pienā izšķīdinātu paciņas raugu. Sausajam raugam pielej pāris ēdamkarotes silta piena un samaisa ar miltiem putriņā. Bļodu pārklāj ar dvieli, zem tā uz bļodas uzliek koka karoti, lai dvielis neieslīdētu bļodā. Pārklāto bļodu uz 10-15 min. novieto siltā vietā, lai uzrūgst ieraugs.
Ieraugs gatavs, kad parādās burbulīši un parādās masas tilpums. Ieraugam pievieno atlikušos miltus, kas sajaukti ar sāli, un visu sajauc kopā ar koka karoti vai roku.
Olas, mīkstu sviestu un cukuru ar mikseri saputo viendabīgā masā. Saputoto masu pievieno mīklai. Ar roku vai mikseri visu sajauc viendabīgā masā. Mīklu pārkaisa ar miltiem, pārliek bļodai koka karoti un pārsedz ar dvieli. Bļodu ar mīklu liek siltumā rūgt 30-60 min.
Mīkla ir uzrūgusi, kad tā tilpumā palielinās 2-3 reizes.
Sīpolus notīra un kopā ar šķiņķi smalki sagriež. Pievieno sāli, maltos piparus un visu sajauc.
Sauso galda virsmu nokaisa ar miltiem. Atdala daļu mīklas, liek uz nokaisītās virsmas un ar miltiem pārkaisītu mīklas rulli izrullē. Ar tējas glāzi, kuru ik pa mirklim pagroza miltos, izspiež mīklas ripulīšus. Uz katra ripulīša ar karoti liek pildījumu. Saputo olas dzeltenumu. Ar otu noziež ripulīša pretējās malas, lai tās saliptu kopā un cepot pīrāgs neatvērtos.
Mīklas ripulīti pārloka uz pusēm un saspiež ar olu pārziestās malas.
Pannā ieklāj cepamo papīru un uz tā saliek pīrāgus. Pannu patur 15 min. siltā vietā, lai mīkla nedaudz uzbriest.
Olu dzeltenumiem pievieno ūdeni un masu sakuļ. Ar otu pārziež katra pīrādziņa virsmu.
Cep 20 min 200-220℃. Gatavos pīrāgus nedaudz patur uz pannas, tad noņem. Atdzisušus saliek uz šķīvja, bļodā vai groziņā.
Тесто:
500 г муки
30 г дрожжей или 1 пакетик сухих дрожжей
1 стакан молока
1/2 чайной ложки соли
2 столовые ложки сахара
100 г сливочного масла или маргарина
1 яичный желток
Начинка:
300 г ветчины или грудинки свинины
4 луковицы
соль
молотый перец
сверху:
2 яичных желтка
2 столовые ложки воды
Приготовление:
Все продукты должны быть комнатной температуры. Сухие дрожжи добавлены в муку, дрожжи и пакет перед добавлением, растворенный в небольшом количестве теплого молока.
Просейте муку через сито в большую миску. В середине муки на отверстие залить сухие дрожжи в теплом молоке или пакет растворимих дрожжей . В сухие дрожжи добавить несколько столовых ложек теплого молока и смешать с мукой .Миску покрыть полотенцем. Покрытую миску в течение 10-15 мин. помещают в теплое место взбухнуть.
Готова когда появляются пузырьки и масса прибавиться в объеме. Добавить оставшую муку, смешанную с солью, и все смешивают деревянной ложкой или рукой.
Яйца, мягкое сливочное масло и сахар в блендере взбить в однородную массу. Взбитую массу добавить в тесто. С рукой или миксером смешайте все ингредиенты равномерно. Посыпать тесто мукой, поставить в миску и накрыть полотенцем. Положить тесто в теплое место на 30-60 мин.
Когда тесто взбухнет его объем увеличится в 2-3 раза.
Очистите лук и бекон мелко нарезать. Добавить соль, перец и смешайте все ингредиенты.
На сухой поверхности стол, покрытый мукой положить тесто и раскатать скалкой. Со стаканом сделать в тесто круги. На каждый круг с ложкой кладем начинку. Взбейте яичный желток. С кистем обмакнуть противоположные стороны у круга, чтобы по лучше слипли и неоткрились во время готовки.
Круг теста согнуть по пополам и сжать края обмазанные яйцом .
Положить в сковороде бумагу для выпечки и кладем на нее пироги. Сковороду кладем в течение 15 минут. в теплое место чтобы теста распухла.
Яичные желтки добавить воды и взбить массу. С кистем обмакнуть у каждого пирога поверхности.
Выпекать 20 минут при 200-220 ℃. Остывший выложить на тарелку, миску или корзины.