1 paliels sīpols vai 2 mazāki
100 g mazo balto pupiņu (var ņemt gatavas bunžiņā)
100 g viegli grauzdēti zemesrieksti
1 sarkanās paprikas pāksts
150 g majonēze
var pievienot rīvētu Holandes sieru vai kubikos sagrieztu žāvētu gaļu
Gatavošana:
Uzvāra pupiņas (ja ņem bunžiņā, tad vārīšana atkrīt). Gatavas nokāš un noliek atdzesēties.
Sīpolus nomizo un smalki sasmalcina. Sīpolus ber karstumizturīgā traukā un aplej ar verdošu ūdeni, tā lai ūdens pārklāj sīpolus. Apmaisa un patur 2 min. Ūdeni nolej. Sīpolus no jauna aplej ar verdošu ūdeni. Atkal patur 2 min un nolej. To pašu atkārto arī trešo reizi. Sīpolus ber uz sieta un noliek vēsā vietā notecēties.
Nomazgā un kubiņos sagriež papriku.
Kad viss atdzisis, ņem pasniegšanai domāto trauku un kārto tajā salātus. Lai ērtāk uzlikt majonēzi, paciņai nogriež tikai stūrīti.
Ieber pusi no pupiņām, uzlej nedaudz majonēzi, tad liek kārtu blanšētu sīpolu, atkal nedaudz majonēzes, tad rieksti, majonēze, paprika, majonēze, tad atlikušās pupiņas un pa virsu majonēze. Dekorē ar zaļumiem, paprikas gabaliņiem vai riekstiem. Ja kārto vairākos traukos, tad attiecīgi visu sadala, lai sanāktu tādā kārtībā kā iepriekš minēts.
Man viss ir vienkārši sajaukts kopā, neliekot pa kārtām. Arī tā salātiņi izskatās tik pat skaisti cik gardi
1 большая луковица или 2 небольших
100 г белой фасоли ( можно взять готовые в баночке )
100 г слегка жареного арахиса
1 красный перец
150 г майонеза
Вы можете добавить тертый Голландский сыр или нарезанное кубыками копченное мясо
Приготовление:
Отварить фасоль (если изпользовать готовые в баночке, тогда ненадо варить. Когда готово слить воду и поставить остыть.
Лук почистить и мелко нарезать. Лук ставить в жаропрочную посуду и залить кипятком так, чтобы вода покрывала лук . Перемешать и оставить на 2 мин. Воду затем слить. Лук снова залить кипятком. Опять же, держать в течение 2 мин и затем слить. То же самое повторяется в третий раз. Лук высыпать на друшлак и поместить в прохладное место стечь.
Вымыть перец и нарезать кубиками.
Когда все остынет, возьмите блюдо и готовте салат .
Кладите половину фасоли, залить небольшим количеством майонеза, затем положить слой лука , опять немного майонеза, затем орехи, майонез, перец, майонез, остальная фасоль и майонеза на вершине. Гарнир с зеленьи, перец ломтиками или орехов.
Я просто смешала все вместе . Несмотря на это, салат выглядит так же красиво, как вкусно.