Mandeļu torte - миндальный торт
|
|
Понедельник, 06 Мая 2013 г. 14:40
+ в цитатник
6 olas
350 g pūdercukurs
350 g kviešu milti ar irdinātāju (cepamo pulveri)
350 g mīksts sviests
140 g maltas mandeles
1 tējkarote soda
1 tējkarote mandeļu ekstrakts
1 ēdamkarote piens
Gatavošana
Sagatavo mīklu, visas sastāvdaļas sakuļot kopā ar mikseri. Ja mīkla sanāk pārāk bieza, tad pievieno vēl nedaudz pienu. Mīklu liek 2 tortēm paredzētās ietaukotās formās ar 24cm augstām malām. Cep 200℃ 30-40min, līdz mīkla stipri uzpūtusies un izcepusies pilnībā. Kad 20min cepusies, pārbauda lai neapdeg no augšas. Ja nepieciešams, pārklāj ar foliju. Gatavās mīklas ripas pārgriež uz pusēm. Atdzisušas apsmērē ar krēmu. Var ar sviesta krēmu, kuram piepilināts mandeļu ekstrakts. Izgreznot var ar šokolādes pārslām. (Man ir vaniļas krēms un apbārstīta ar atgriezumu drupačām

)
6 яиц
350г сахарной пудрой
350 г пшеничной муки с разрыхлителем
350 г мягкого сливочного масла
140 г молотого миндаля
1 чайная ложка соды
1 чайная ложка миндального экстракта
1 столовую ложку молока
Приготовление
Подготовить тесто, розмельчить все ингредиенты в блендере. Если тесто слишком твердое, добавьте еще немного молока. Выложить тесто в 2 смазанные формы для тортов с 24см высокими бортами. Выпекать при температуре 200 ℃ 30-40мин, пока тесто сильно поднялась и полностью изпеклась. Когда пеклась 20мин, проверьте чтобы необжеглась сверху. При необходимости накрыть фольгой. Готовые колеса тесто разрезать пополам. Обмазать холодные колеса торта кремом. Вы можете сделать это сливочным маслом с пару каплей миндального экстракта. Можете украсить с шоколадными хлопьями. (У меня с ванильным кремом и сверху посыпан крошками)
Метки:
Receptes
tortes_pīrāgi_keksi
Процитировано 1 раз
Понравилось: 1 пользователю
-
1
Запись понравилась
-
1
Процитировали
-
0
Сохранили
-