Пляцок "Три бажання" |
Інгредієнти
Маковий шар:
мак 200 г
яйця курячі 2 шт.
цукор 4 ст. ложки
родзинки 25 г
горіхи 5-6 шт.
цукати апельсинові 1 ст. ложка
Сирний шар:
сир кисломолочний 500 г
сметана 2 ст. ложки
пудинг (ванільний) 1 шт.
цукати апельсинові 3 ст. ложки
родзинки 100 г
яйця курячі 3 шт.
цукор 5 ст. ложок
Шоколадний шар:
яйця курячі 4 шт.
борошно 8 ст. ложок
какао темне 4 ст. ложки
сода харчова 0,6 ч. ложки
сіль
цукор 6 ст. ложок
Крем:
сметана 200 г
кава розчинна 1 ч. ложка
яйця курячі 1 шт.
борошно 1 ч. ложка
цукор 4 ст. ложки
масло вершкове 200 г
Пропоную до вашої уваги чудовий пляцок. Шоколадний бісквіт, сирно-цукатна і макова начинки. Основною перевагою цього пляцка є те, що готується він на диво швидко і безпроблемно, а смак приємно вразить.
ПРИГОТУВАННЯ
Сир розтерти зі сметаною і цукром. Додати яйця, цукати, пудинг і родзинки. Усе розтерти до однорідної маси.
Мак запарити і тричі змолоти на м'ясорубці з горіхами. Додати родзинки, цукати, цукор і яйця. Усе вимішати.
Ось такий пудинг додається до сирної маси. Легко можна замінити на пудинг іншого виробника або 2-3 ст. ложки крохмалю і пачку ванільного цукру.
Форму 15х30 см вистелити пергаментним папером. Вискласти макову масу. Зверху — сирну. Залити усе зверху шоколадною масою.
Для шоколадної маси яйця збити з цукром на пухку масу за допомогою міксера протягом 5-6 хвилин. Легко вимішати з борошном, какао і розпушувачем.
Випікати 35-40 хвилин при 190℃. Остиглий корж перевернути на пергаментний папір, посипаний цукром і зняти зверхнього коржа пергамент.
Для крему сметану розмішати з яйцем, кавою і цукром. Заварити до густої маси. Остудити. Збити з маслом на пухку масу.
Корж розрізати на 2 частини. На одну частину (маком вверх) намазати крем. Зверху поставити другу частину коржа маком вниз.
Смачного!
Рубрики: | РЕЦЕПТИ |
Комментировать | « Пред. запись — К дневнику — След. запись » | Страницы: [1] [Новые] |