Різдвяний торт з сирним кремом та сливовим варенням |
Інгредієнти
масло вершкове 60 г
цукор 1/2 склянки
мед (натуральный) 1 ст. ложка
шоколад чорний 50 г
сода харчова (негашена) 1 ч. ложка
молоко 1/2 склянки
яйця курячі 1 шт.
борошно 1 склянка
спеції
сирна маса
сир кисломолочний (домашній) 500 г
крохмаль картопляний 2 ст. ложки
молоко згущене (неварене) 3/4
цукор ванільний 10 г
яйця курячі 3 шт.
Крім того потрібно:
варення сливове 150 г
лікер кавовий (апельсиновий або апельсиновий сок)
заливка
молоко згущене (неварене) 1/4
масло вершкове 3 ст. ложки
лікер кавовий (апельсиновий) 1 ст. ложка
Розраховано на 10 порцій
Сирник — це один з улюблених десертів в усьому світі, в різних країнах готують їх по-різному. Сирник має дуже давню історію на сьогодні існує безліч чудових рецептів цього десерту. Якщо Ви любите сирники, то цей рецепт для Вас. Традиційно на великі свята у Польші і на Західній Украні до солодкого столу печуть сирники. До Різдва пропоную спекти торт з шоколадними та неймовірно ароматними коржами з різдвяними спеціями та кремовою сирною масою. Він розкішний, дуже смачний і дивовижно ароматний.
Спочатку приготувати форму для випікання (у менекруглв форма 26 см) — викласти папером для випікання.
Сирна маса:
Сир ретельно перетерти з крохмалом, ванільним цукром, згущеним молоком, яйцями за допомогою міксера (у мене несподівано пропала на декілька хвилин елекроенергія, то ж я використала товкач для приготування картопляного пюре) Розділити на дві частини.
приготування тіста:
в ковшику розігріти масло, додати цукор і вимішати. Далі почергово додавати: мед, шоколад, набір духм«яних спецій: у ступці розтерти на порошок
4-5 горошин чорного перцю
3-4 горошин духм»яного перцю
3 зернятка кардамону
6 гвоздичок
суміш просіяти
потім додати трішки меленого мускатного горіху та 1 ч. ложку кориці
Коли шоколад повністю розтопиться, ковшик зняти з вогню, дати трошки охолонути. Окремо змішати молоко, соду та яйце. Далі все ретельно вимішати разом з борошном. Розділити на дві частини.
сливове варення приблизно розвести кавовим(апельсиновим) лікером або апельсиновим соком.
Виляти половину тіста до форми і поставити в розігріту до 180 градусів духовку на 15 хв.
Далі корж дістати зачекати 3 хв і змастити половиною сливового варення, а зверху викласти половину сирної маси, повернути в духовку на 15 хв.
Знову дістати, через 3 хв. виляти другу половину тіста. Повернути до духовки на 15 хв. І ще раз повторити з варенням та сирною масою далі випікати 20-25 хв.
Решту згущеного молока розігріти з маслом, додати ложку лікеру і коли торт вихолоне полити його.
Прикрасити грецькими горіхами та тертим шоколадом.
Рубрики: | РЕЦЕПТИ |
Комментировать | « Пред. запись — К дневнику — След. запись » | Страницы: [1] [Новые] |