-Поиск по дневнику

Поиск сообщений в LIDJA

 -Подписка по e-mail

 

 -Статистика

Статистика LiveInternet.ru: показано количество хитов и посетителей
Создан: 04.07.2010
Записей: 18861
Комментариев: 37799
Написано: 67427


Квасоля по-лемківськи

Пятница, 02 Января 2015 г. 18:40 + в цитатник

Інгредієнти

квасоля біла 1 склянки
яблука сушені 50 г
груші сушені 50 г
чорнослив копчений 7-8 шт.
родзинки 5-6 ст. ложки
цукор 4-5 ст. ложки
курага 5-6 шт.

Розраховано на 6 порцій

3869930_ee9248 (700x465, 128Kb)

Страва до Святвечірнього столу.
Білу велику квасою — «яськи» — відварити до готовності. Зєднати квасолю, усі сухофрукти. Додати води стільки, щоб ненабагато покривало страву. Додати цукор і варити на малому вогні до готовності сухофруктів (5-6 хвилин).
Їдять таку квасолі наприкінці Святвечірньої трапези — на десерт. Насправді дуже смачно.
Курага і родзинки не є традиційними продуктами, які вживали лемки, тому ця страва, я так розумію, є осучаснена і до інших традиційних сухофруктів сучасні господині за бажанням додають ті сухофрукти, які їм смакують.
Смачного!

3869930_0_e865c_76f6616e_XL_1_ (500x95, 71Kb)

Рубрики:  РЕЦЕПТИ


Процитировано 1 раз
Понравилось: 2 пользователям

 

Добавить комментарий:
Текст комментария: смайлики

Проверка орфографии: (найти ошибки)

Прикрепить картинку:

 Переводить URL в ссылку
 Подписаться на комментарии
 Подписать картинку