Цитата сообщения
Кифлички със сирене
Тези кифлички или още соленки са ми любими от малка. Класика са :) Много са вкусни и мекички, особено когато са топли. Може да се направи по-голямо количество и да се замразят във фризера. След размразяването им са също толкова вкусни.
Може да добавите и подправки по ваш вкус, както и ситно нарязна шунка, но тази реализация следва точно рецептата, записана в маминия тефтер.
Продукти:
70 грама краве саламурено сирене или фета
70 грама кашкавал, гауда, ементал или друго сирене от този вид
120 грама краве масло
120 грама кисело мляко
1/2 чаена лъжичка сода бикарбонат
150 грама брашно или колкото за меко и нелепнещо тесто
Прибавете содата бикарбонат към киселото мляко и оставете да шупне. Настържете сирената и към тях прибавете кравето масло, нарязано на кубчета, шупналото кисело мляко и брашното. Замесете меко и нелепнещо тесто, което оставете да почине 30 минути. Разделете тестото на 8 равни парчета, всяко от което разточете на кора с дебелина около 3-4 милиметра. Нарежете кората на 8 триъгълника. Свийте получените триъгълници на кифлички.
Наредете кифличките върху тава, покрита с хартия за печене на разстояние около сантиметър една от друга. Печете в предварително загрята фурна на 170С до зачервяване.