-Рубрики

 -

Радио в блоге

[Этот ролик находится на заблокированном домене]
Добавить плеер себе
© Накукрыскин

 -Подписка по e-mail

 

 -Поиск по дневнику

Поиск сообщений в Целебный_бальзам

 -Статистика

Статистика LiveInternet.ru: показано количество хитов и посетителей
Создан: 15.01.2008
Записей: 3218
Комментариев: 3465
Написано: 7810


seritli burma pogaca

Суббота, 09 Марта 2013 г. 14:23 + в цитатник

Malzemeler

■2 su bardağı süt (ılık olacak)
■1 çay bardağı zeytinyağı
■2 yumurta (birinin sarısı ayrılacak
■1.5 yemek kaşığı şeker
■1 tatlı kaşığı tuz
■5.5 su bardağı un(silme olacak)
■1 yemek kaşığı instant kuru maya veya yarım paket yaşmaya
■Arasına sürmek için: 125 gr. Yarım paket tereyağı
]226454_499278683463044_1426969489_n (480x404, 37Kb)




Burma poğaçanın yapılışı:

■Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar alıp, merdaneyle uzunlamasına açın. Bu işlemi yaparken un serpmeyin. Hamurun zemini tutması gerekiyor. Birde çok cıvık hamurla kesme işlemini yapamazsınız.
■Hamuru uzunlamasına bıçakla baştan sona kadar yarım cm. aralıklarla kesin. Üzerine oda sıcaklığında yumuşamış tereyağından elinizle sürün. Kesildikten sonra sürülürse aralarına giriyor, daha gevrek oluyor. Birde erimiş tereyağı olmasın. Yağın hamurun üzerinde kalması lazım.
■Bir köşesinden başlayarak çaprazlama olarak hamuru rulo yapın ve kendi etrafında döndürün. Bir ucu hamurun altına sıkıştırın. Üstte kalan ucu ise içe doğru bastırın.
■Hamurun üzerine 1 çay kaşığı yoğurtla karıştırılmış yumurta sarısı sürüp, susam serpin. Yarım saat Tepsi mayası gelene kadar bekleyin. 200 derecelik fırında kızarana kadar pişirin

[/more
 

Рубрики:  Готовим/Выпечка


Процитировано 1 раз
Понравилось: 1 пользователю

 

Добавить комментарий:
Текст комментария: смайлики

Проверка орфографии: (найти ошибки)

Прикрепить картинку:

 Переводить URL в ссылку
 Подписаться на комментарии
 Подписать картинку