-Рубрики

 -

Радио в блоге

[Этот ролик находится на заблокированном домене]
Добавить плеер себе
© Накукрыскин

 -Подписка по e-mail

 

 -Поиск по дневнику

Поиск сообщений в Целебный_бальзам

 -Статистика

Статистика LiveInternet.ru: показано количество хитов и посетителей
Создан: 15.01.2008
Записей: 3218
Комментариев: 3465
Написано: 7810


Sebzeli Bonfile Kulesi - башня бонфиле с овощами

Четверг, 05 Августа 2010 г. 21:51 + в цитатник

 (500x349, 160Kb)

Malzemeler (4 Kişilik)

  • 8 Parça Dana Bonfile

Eti marine etmek için;

  • 1'er Tutam (taze çekilmiş) Karabiber, Beyazbiber
  • 1-2 Dal Taze Kekik
  • 2 Diş (dilimlenmiş) Sarımsak
  • 3-4 Yemek Kaşığı Zeytinyağ

Sebzeli Harç için;

  • 1 Adet (iri) Kırmızı Soğan
  • 1 Adet (dolmalık) Sarı Biber
  • 1 Adet (dolmalık) Kırmızı Biber
  • 250 Gr. (yarım paket) Mantar
  • 1/2 (yarım) Kg. Ispanak
  • 3-4 Dal Taze Fesleğen
  • 1 Diş Sarımsak
  • 3-4 Yemek Kaşığı Zeytinyağ
  • Tuz, Karabiber

Kremalı Sos için;

  • 2 Adet (Arpacık) Soğan
  • 1 Diş Sarımsak
  • 2-3 Yemek Kaşığı Zeytinyağ
  • 2-3 Adet Defne Yaprağı
  • 2-3 Dal Taze Fesleğen
  • 1 Çay Bardağı Krema
  • Tuz, Karabiber

Yapılışı

  • Öncelikle etleri marine malzemeleri ile güzelce karıştırın. Üzerini örterek, buzdolabında 2-3 saat kadar bekletin.

Sebzeli Harç için;

  • Soğanı yarım ay şeklinde ince ince doğrayın, biberleri de ince uzun (jülyen) doğrayın.
  • Derin bir teflon tavaya; zeytinyağını koyun ve ısıtın. Soğanları ve biberleri ekleyin, orta ateşte, karıştırarak 4-5 dk. kavurun.
  • İnce ince dilimlediğiniz mantarları ekleyin, mantarlar suyunu salıp tekrar çekinceye kadar 3-4 dk. daha kavurun.
  • Temizleyip, ince ince dilimlediğiniz ıspanakları ekleyin ve ıspanaklar yumuşayıncaya kadar 3-4 dk. daha kavurun.
  • Minik minik doğradığınız fesleğen, dilimlenmiş sarımsak, tuz ve karabiber ekleyip, bir kez karıştırın ve ateşi kapatın.


 

Kremalı Sos için;

  • Minik bir teflon tavaya, zeytinyağ, temizlediğiniz arpacık soğan (bütün halde) ve çıtlattığınız sarımsağı koyun, orta ateşte 1-2 dk. kavurun.
  • Defne yaprağı ve fesleğeni ekleyin, bir kez karıştırın.
  • Kremayı, tuz ve karabiberi ekleyin, 1-2 dk. pişirin.

Bonfile Kulesi için;

  • Etleri; iyice kızmış teflon tavada önlü arkalı kızartın.
  • Bir parça etin üzerine, sebzeli harç koyun ve diğer parça eti üzerine kapatın.
  • Üzerine kremalı sosu gezdirin ve sıcak servis edin.

NOTLAR;

  • Sebzeli harcı ve kremalı sosu; 1-2 saat önceden hazırlayabilir, servis etmeden önce ısıtabilirsiniz.
  • Defne yaprağını kuru halde, aktarlar da kolaylıkla bulabilirsiniz.
  • Kırmızı biberi dolmalık bulamaz iseniz önemli değil, tatlı kırmızı biber de olur.
  • Arpacık soğan yerine minik bir kuru soğan da kullanabilirsiniz, o zaman çok minicik doğrayın ki soğanlar belli olmasın.
  • Kırmızı soğan yerine, beyaz kuru soğan da kullanabilirsiniz ama kırmızı soğan daha tatlı olduğu için çok lezzetli oluyor.


 

Рубрики:  Готовим/Основные блюда

 

Добавить комментарий:
Текст комментария: смайлики

Проверка орфографии: (найти ошибки)

Прикрепить картинку:

 Переводить URL в ссылку
 Подписаться на комментарии
 Подписать картинку