Biberli Karides - креветки с паприкой |
1 Kg iri karides
1 Adet
2 Adet
2 çorba kaşığı
2 çorba kaşığı tereyağ
3-4
Karidesimizin Hazırlanışı
Karidesleri Tuzlu kaynar Suda 6-7
Kabuklarını soyun,
Biberi ince ince şerit şeklinde doğrayın.
Kalın dipli bir tavada tereyağını eritin.
Doğramış olduğunuz tüm Malzemeleri tavaya koyun.
Arada bir karıştırarak 8-10
sıcak olarak
...
Malzemeler
Yapılışı
NOT 1: Bizim kullandığımız karides, superfresh markasının 1 kg.lık paketi idi. Buzunun çözülmesini beklemeden kaynattık. Tarifte verilen tüm ölçüler, 1kg. karides için verilmiştir, siz kendi damak tadınıza göre azaltma yapabilirsiniz.
NOT 2: Karidesi kavurduktan sonra tek kişilik güveç kaplarına koyup, üzerine tereyağ ekleyerek, 5-10 dk. fırınlayabilirsiniz. Hatta damak zevkinize göre üzerine kaşar rendeside serpebilirsiniz, bu şekilde de başlı başına bir yemek olacaktır.
Рубрики: | Готовим/Основные блюда |
Комментировать | « Пред. запись — К дневнику — След. запись » | Страницы: [1] [Новые] |