Пятница, 30 Июля 2010 г. 22:09
+ в цитатник
Malzemeler:
-1lt süt
-1 paket krema
-1 su bardağı toz şeker
-6 çorba kaşığı un
-1 çorba kaşığı tereyağı
-2 paket vanilin
Çilek Sos İçin:
-1/2kg çilek
-1 çay bardağı toz şeker (miktarıyla oynayabilirsiniz)
-1 çorba kaşığı nişasta
-1 paket vanilin
Hazırlanışı:Unu ve tereyağını bir tencereye koyup hafif renk alana kadar kavurup sütü yavaş yavaş ekleyin...Şekeride ilave edip orta ateşte muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırarak pişirin ve ocaktan almaya yakın vanilinleri ekleyip ocaktan alıp 10 dk bekletin...
Hazırlanan muhallebiye kremayı ekleyip mikserle 10dk çırpıp kuplara pay edin...
Çilek sos için...Çilekleri blendırdan geçirin.
Nişasta şeker vanilin ve çilekleri tencerede karıştırıp kaynayana kadar pişirip kuplardaki muhallebilerin üzerlerine istenilen miktarda çilekli sotan döküp oda sıcaklığında bekletip buzdolabına koyup soğuyunca servis yapın...
-
Запись понравилась
-
0
Процитировали
-
0
Сохранили
-