-Рубрики

 -Поиск по дневнику

Поиск сообщений в Ada2

 -Подписка по e-mail

 

 -Сообщества

Участник сообществ (Всего в списке: 3) Моя_дача Рецепты_домохозяек Царство_Кулинарии

 -Статистика

Статистика LiveInternet.ru: показано количество хитов и посетителей
Создан: 27.09.2010
Записей:
Комментариев:
Написано: 2200


Chleb - przepisy

Понедельник, 29 Сентября 2014 г. 19:47 + в цитатник
http://smakowitychleb.pl/o-blogu/
Chleb Dukana /drożdżowy/

Składniki

35 g otrębów owsianych (ok. 8 łyżek)
25 g otrębów pszennych (ok. 15 łyżek)
5 łyżek odtłuszczonego mleka w proszku
7 g suszonych drożdży instant
2 jajka
4 łyżki jogurtu naturalnego 0%
25 ml letniej wody
1/2 łyżeczki soli

Instrukcja

Do misy miksera wsypujemy otręby, mleko, drożdże. Dodajemy jogurt i miksując ciasto stopniowo wlewamy letnią wodę.
Wbijamy jajka i dalej miksujemy. Na koniec ciasto przyprawiamy solą i jeszcze raz mieszamy.
Keksówkę wykładamy papierem do pieczenia i wylewamy ciasto. Przykrywamy ściereczką i stawiamy w ciepłym miejscu na półtorej godziny.
W tym czasie ciasto powinno urosnąć. Rozgrzewamy piekarnik do 200 stopni.
Chlebek pieczemy przez 10 minut, a następnie zmniejszamy temperaturę do 180 stopni i pieczemy jeszcze 15.
Sprawdzamy patyczkiem stan wypieczenia chleba (jeśli ciasto się nie przykleja do patyczka, to znaczy, że chleb jest gotowy).
Chleb wyciągamy z formy i studzimy przed podaniem.
Метки:  

 

Добавить комментарий:
Текст комментария: смайлики

Проверка орфографии: (найти ошибки)

Прикрепить картинку:

 Переводить URL в ссылку
 Подписаться на комментарии
 Подписать картинку