-Рубрики

 -Поиск по дневнику

Поиск сообщений в Ada2

 -Подписка по e-mail

 

 -Сообщества

Участник сообществ (Всего в списке: 3) Моя_дача Рецепты_домохозяек Царство_Кулинарии

 -Статистика

Статистика LiveInternet.ru: показано количество хитов и посетителей
Создан: 27.09.2010
Записей:
Комментариев:
Написано: 2195


Ciasto "snikers"

Пятница, 07 Июня 2013 г. 12:40 + в цитатник
Ciasto snikers
na-bloga1 (267x400, 30Kb)
http://kuchniako.blog.pl/2013/06/06/ciasto-snikers/
Składniki ciasta:

1,5 szklanki cukru
3 jajka
0,5 szklanki ciepłej wody
1 szklanka mleka
0,5 szklanki oliwy lub oleju
1 łyżeczka sody
1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
6 płaskich łyżek kakao
2,5 szklanki mąki

Jajka ubić z cukrem na puszystą masę (na wysokich obrotach miksera). Zmniejszyć obroty i dodać wszystkie pozostałe składniki. Ciasto wylać na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec 40 minut w 180 stopniach. Ostudzić i przekroić na dwie warstwy.
Masa budyniowo-kajmakowa:

2 budynie bez cukru (waniliowe lub śmietankowe)
0,3 szklanki cukru pudru
150 g masła
masa kajmakowa (400 ml)
750 ml mleka

Ugotować budynie w 750 ml mleka. Budyń ma być bardzo gęsty. Ostudzić.
Masło utrzeć z cukrem pudrem na puszystą masę. Dodać masę kajmakową (cały czas miksować), a następnie dodawać małymi porcjami zimny budyń. Jeżeli masa na początku zważy się to nie należy się tym przejmować tylko miksować dalej aż zacznie być puszysta.
Ciasto czekoladowe przełożyć masą.
Polewa:

300 g czekolady (u mnie 200 g mlecznej i 100 g gorzkiej) – warstwa jest dość gruba, można ją zmniejszyć do 200 g
100 g masła
200 g orzeszków ziemnych solonych

Czekoladę oraz masło roztopić w kąpieli wodne) i wylać na ciasto. Na wierzch wysypać orzeszki.
Ciasto przechowywać w lodówce. Przed podaniem wyjąć 30 minut wcześniej.
Метки:  

 

Добавить комментарий:
Текст комментария: смайлики

Проверка орфографии: (найти ошибки)

Прикрепить картинку:

 Переводить URL в ссылку
 Подписаться на комментарии
 Подписать картинку