-

 -

   Ada2

 - e-mail

 

 -

( : 3) _ _ _

 -

 LiveInternet.ru:
: 27.09.2010
:
:
: 2189

:


ciasto euforia

, 26 2013 . 19:15 +
lj_lubany_b Placek "Euforia" - :)

(, , ) -idianka ( ). , - , ! , - - ! !

- " " :)




Prostokątny kształt formy 20,5 * 25,5 cm Ciasto czarne: Zaparzyć mocnej kawy espresso (120 ml), zalać kakao (40 g). Mieszać do ostygnięcia. (4 szt. żółtka.) utrzeć z cukrem (120g) do białości, dodać olej roślinny (80 ml), i mieszaninę kawy. Wymieszać oddzielnie suche składniki : 140g mąki 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia Umieśćw miesznkę z żółtkami. Ubić białka (6 szt.) z cukrem (30 g) na sztywna pianę Wprowadź je w etapach do ciasta, delikatnie mieszając. Podzielić ciasto na 2 części. Piec ciasta jednocześnie w 160 st.i C.w piekarniku z termoobiegiem Jeśli nie jest to możliwe, - przed wprowadzeniem białek podzielić ciasto na 2 części. Jedną część umieścić w lodówce. Do drugiej dodać 3 ubite białka z 15g cukru. Białka dodawać tuż przed pieczeniem. Powtórz to samo przy cieście z lodówki. Ciasto makowe: Masło (100g) utrzeć z cukrem (100g) do białego, dodawać po jednym żółtku (4 szt.). Dodaj suchy mak (150 g) i prażonych orzechów (100g), mogą być orzechy laskowe, migdały). Białka (4 szt.)ubić z cukrem (50g) na gęstą pianę.Dodać do masy makowej w etapach starannie mieszając Piec w 170 stopniach. Krem Śmietanę (170ml), doprowadzić do wrzenia, zdjąć z ognia, dodać ciemną czekoladę (200 g), z podziałem na kawałki, wymieszać na gładką masę. Pozostawić do ostygnięcia. Masło (170g) utrzeć do białości, łyżką wprowadzić gotową masę krówkową (kajmakową) (370g) i schłodzony ganache.

: [1] []
 

:
: 

: ( )

:

  URL