ՎԵՐՋԻՆ ԶԱՆԳԻ ՍՑԵՆԱՐՆԵՐ - VERJIN ZANGI SCENARNER - (0)
Футаж Таинство крещения с озвучкой - 3 Июля 2016 - Всё бесплатно-Футажи, Программы, Игры,Уроки,ЧАТ,скрипты - (0)
Футаж для начала фильма Крещение Futaj krechenie (озвучен) - 3 Июля 2016 - Всё бесплатно-Футажи, Программы, Игры,Уроки,ЧАТ,скрипты - (0)
Футаж Таинство крещения с озвучкой - 13 Июля 2013 - Футажи для видеомонтажа - Footage for video editing - (0)
Как войти на 192.168.1.1 Настройки WiFi роутере 100% и изменить пароль - 1 Июля 2016 - Всё бесплатно-Футажи, Программы, Игры,Уроки,ЧАТ,скрипты - (0)
Спрей для роста волос - волосы начали расти, как никогда! Спрей для роста волос - волосы начал...
Մանկական սնունդ - детское питание |
Մանկական սնունդ - детское питание
|
Մանկական սնունդ
ԵԳԻՊԱՑՈՐԵՆԻ ՁՈՂԻԿՆԵՐՈՎ ՏՈՐԹ Բաղադրիչներ.
եգիպտացորենի ձողիկներ – 200 գ, Նախ կաթսայի մեջ հալեցնել կարագը: Ավելացնել իրիսները: Անընդհատ խառնել, այլապես իրիսները կկպչեն կաթսայի հատակին: Հենց որ միատարր զանգված ստացվի, կաթսայի մեջ լցնել եգիպտացորենի ձողիկները:
ՏՈՆԱԿԱՆ ՏՈՐԹ «ՍԵՊՏԵՄԲԵՐԻ 1»
Բաղադրիչներ. Տապակը յուղել: Ալյուրը մաղել, խառնել փխրեցուցիչի հետ: Ավելացնել փափկած կարագը, սովորական և վանիլային շաքարավազը: Խառնել, ստացված փափուկ խմորը լցնել տապակի մեջ և թխել 170 աստիճանում կես ժամ: Ժելատինի վրան կես բաժակ եռացրած սառը ջուր լցնել, թողնել 20 րոպե: Թթվասերը հարել շաքարի փոշու հետ: Ժելատինը մարմանդ կրակին դնել, խառնել, մինչև ձուլվի, աստիճանաբար, անընդհատ խառնելով, լցնել թթվասերի վրա և թողնել սառչի: Հատապտուղները լվանալ, չորացնել, ելակները 2–3 մասի բաժանել: Սառած բիսկվիթը մանրացնել: Խորը ամանի մեջ պոլիէթիլենային տոպրակ դնել այնպես, որ ծայրերը կախվեն դեպի դուրս: Հատակին մի քիչ պտուղներ դնել, շարել մի շերտ բիսկվիթ: Կրկնել, մինչև մթերքը վերջանա: Վրան լցնել ժելատինով թթվասերը, տոպրակի եզրերով ծածկել և չորս ժամով դնել սառնարանի մեջ: Չորս ժամ անց հանել սառնարանից, շուռ տալ ափսեի վրա և տոպրակը հեռացնել: Զարդարել հաղարջի ճյուղերով:
ՔԱՂՑՐ ՊԱՆՐԻԿ Բաղադրիչներ.
կաթնաշոռ – 500 գ, Թթվասերը, կաթնաշոռը, ձուն, սպիտակաձավարը, շաքարավազը, վանիլը խառնել: Բլենդերով ստանալ համասեռ խառնուրդ: Ըստ ճաշակի ավելացնել ընկույզ, կակաո, չամիչ: Տապակի վրա փայլաթիթեղ դնել, լցնել կաթնաշոռի զանգվածը, հարթեցնել մակերեսը: Տապակը դնել մեկ ուրիշ ամանի մեջ, որն ավելի մեծ և խորն է: Մեծ ամանի կիսով չափ ջուր լցնել: Տապակները դնել ջեռոցի մեջ, եփել կես ժամ 160°C-ում: Հանել, սառեցնել, դնել սառցախցիկը 30-40 րոպե: Սառած կաթնաշոռը զգուշորեն հանել, փայլաթիթեղը հեռացնել: Դանակը տաք ջրում պահել, կտրատել, շարել ափսեի մեջ: Շոկոլադը գոլորշու վրա հալեցնել, լցնել կաթնաշոռի շերտիկների վրա: Կստացվեն կաթնաշոռի միջուկով կոնֆետներ:
ԴԴՈՒՄՈՎ ՇԻԼԱ Բաղադրիչներ.
դդում – 1 կգ,
կաթ – 150 գ,
բրինձ – 125 գ,
շաքարավազ – 50 գ,
կարագ – 2 ճ.գդ.,
մաղադանոս, սամիթ, աղ
Դդումի սերմերն ու կեղևը հեռացնել, խորանարդիկներով կտրատել, եփել կաթի և կարագի մի մասի հետ: Ավելացնել լվացած բրինձը, շաքարավազը, աղը, եփել մարմանդ կրակի վրա մինչև պատրաստ լինի: Մատուցելուց առաջ մի կտոր կարագ դնել շիլայի վրա, զարդարել կանաչիով:
ԿԱԹՆԱՇՈՌ ՓՈՔՐԻԿՆԵՐԻ ՀԱՄԱՐ Բաղադրիչներ. կեֆիր 0,5%-անոց – 1 տուփ Կեֆիրի տուփը ողջ գիշեր թողնել սառնարանում: Առավոտյան հանել, փաթեթավորումը կտրել, սառցակալած կեֆիրը դնել քամիչի վրա, որը ծածկված է սրբիչով: Հալվելուց հետո քամիչի մեջ կմնա համեղ և օգտակար կաթնաշոռ Ձեր փոքրիկի համար: Կարելի է ավելացնել մրգեր, եթե երեխան շատ փոքր չէ, նաև շաքարավազ, թթվասեր, մեղր:
ՀՆԴԿԱՁԱՎԱՐԻ ՇԻԼԱ
Բաղադրիչներ. Հնդկաձավարը երկու-երեք անգամ լվանալ: Չոր թավան տաքացնել, հնդկաձավարը բովել չորս-հինգ րոպե, մինչև այն դառնա ոսկեգույն: Կաթսայի մեջ ջուր եռացնել, աղ խառնել: Հնդկաձավարը լցնել եռացող ջրի մեջ: Փրփուրը պարբերաբար վերցնել: Բուսայուղ ավելացնել, եփել հինգ-վեց րոպե: Եփվելուց հետո կափարիչով ծածկել կաթսան, թողնել մի քանի րոպե:
ԾԱՂԿԱԿԱՂԱՄԲՈՎ ԱՊՈՒՐ ՓՈՔՐԻԿԻ ՀԱՄԱՐ
Բաղադրիչներ. Ծաղկակաղամբը բաժանել մասերի: Կարագն ու բուսայուղը միասին տաքացնել թավայի մեջ, ծաղկակաղամբը տապակել, հանել յուղից: Սոխն ու սխտորը կտրատել: Նույն յուղի վրա մի քիչ ավելացնել, լցնել ուրցը, տապակել սոխն ու սխտորը: Կաթսայի մեջ լցնել կտրատած կարտոֆիլը, արգանակը, դափնու տերևը: Աղ, պղպեղ ցանել, եփել, մինչև կարտոֆիլը փափկի: Ավելացնել ծաղկակաղամբը, կտրատած կանաչի լցնել, խառնել: Մատուցել թթվասերի հետ:
ԴԴՈՒՄՈՎ ՄԱՆԿԱԿԱՆ ԱՊՈՒՐ Բաղադրիչներ.
բանջարեղենի արգանակ — 500 մլ, Նախ եփել բանջարեղենի արգանակ: Կաթսայի մեջ ջուր լցնել, եռալուց հետո մեջը գցել սոխ, գազար: Եփվելուց հետո գցել դափնու տերև, աղ ցանել: Ավելացնել հատիկ պղպեղ: Արգանակը քամել: Կես լիտր ջրով բացել արգանակը, նորից դնել կրակին: Դդումը կտրատել, լցնել եռացող արգանակի մեջ: Կտրատել սոխը, նույնպես լցնել ապուրի մեջ: Սխտորը ճզմել ապուրի մեջ: Եռալուց հետո կրակն իջեցնել, եփել մինչև դդումի փափկելը: Եփված բանջարեղենը հանել ջրից, բլենդերով խյուս դարձնել: Խյուսի մեջ մշկընկույզ լցնել, աղ անել: Լցնել ափսեների մեջ, բարակ շիթով ավելացնել սերուցքը: Մատուցել տաք չորահացի հետ:
ՄՐԳՈՎ ՎԱՐՍԱԿԻ ՇԻԼԱ
Բաղադրիչներ. Խնձորի հյութը եռացնել կաթսայի մեջ, ավելացնել վարսակի փաթիլները, եփել շիլան, մինչև պատրաստ լինի: Տանձը քերիչով անցկացնել, լցնել շիլայի մեջ: Մյուս տանձը շերտատել, տապակել կարագով, կարմրեցնել: Վրան մեղր և դարչին լցնել ըստ ցանկության: Կարելի է առանց վերջիններիս: Շիլան մատուցել տանձի կտորների հետ: Շիլան կարելի է եփել ինչպես ջրով, այնպես էլ կաթով:
ՇԻԼԱ «ԱՐԵՎ» ՓՈՔՐԻԿՆԵՐԻ ՀԱՄԱՐ
Բաղադրիչներ. Բրնձով շիլա եփել: Վերցնել մեկ բաժին բրինձ և երեք բաժին կաթ: Ավելացնել շատ քիչ դարչին, շաքարավազ, կարագ: Գազարի հյութը քամել: Խառնել սերուցքի կամ թթվասերի հետ: Խորը ափսեի մեջ շիլա լցնել, մեջտեղում գդալով լցնել գազարի հյութը: Չոփիկով կամ փոքր գդալով ճառագայթներ անել շիլայի մեջ: «Արևը» պատրաստ է:
ՎԱՖԼՈՒՑ ԵԼԱԿՆԵՐ Այսօր բոլոր բաղադրատոմսերը մանկական են և մանուկների համար: Բաղադրիչներ.
վաֆլի - 6 տուփ, 500 գ, Վաֆլին քերիչով կամ մսաղացով անցկացնել: 3 թարմ դեղնուցները մի փոքր հարել պատառաքաղով, դանդաղ լցնել վաֆլու վրա: Լավ խառնել, ելակի ձև տալ: Մեկ առ մեկ մտցնել ճակնդեղի հյութի մեջ, հետո` շաքարավազի մեջ: Իբրև պոչիկ կարելի է տերև կամ եղևնու փուշ դնել: Պատրաստի հատապտուղները 2-3 ժամ դնել սառնարանի մեջ:
ԱՂՑԱՆ «ՊԻՆԳՎԻՆ»
Բաղադրիչներ. Սոխը մանրացնել, պանիրը քերել, ձուն պինդ խաշել, սպիտակուցները դեղնուցներից առանձնացնել: Պահածոյացված սաղմոնի ավելորդ հեղուկը քամել, դնել ափսեի վրա: Վրան լցնել մանրացրած սոխը, վրան մայոնեզ քսել: Հաջորդ շերտը եփած բրինձն է, վրան մայոնեզով ծածկել: 3-րդ շերտը մանր քերիչով անցկացնրած դեղնուցն է, վրան` մայոնեզ: 4-րդ շերտը պինդ պանիրն է, մայոնեզով ծածկված: 5-րդ շերտը մանր քերած սպիտակուցն է: Ձիթապտուղներով և կարմիր պղպեղով զարդարել և պինգվինի տեսք տալ աղցանին:
ԱՊՈՒՐ ՓՈՔՐԻԿԻ ՀԱՄԱՐ Բաղադրիչներ.
հավի կամ հնդկահավի միս, Բոլոր բաղադրիչները կտրատել: Խնձորը եփել գոլորշու վրա: Մնացած մթերքը եփել միասին: Փափկելուն պես տրորել, խյուս դարձնել, եփված ջրին խառնել: Կարելի է մի կտոր կարագ դնել, շատ քիչ աղ անել:
ՄԱՆԿԱԿԱՆ ԿՈՏԼԵՏՆԵՐ Բաղադրիչներ.
հավի կրծքամիս – 1 հատ,
ձու – 2 հատ,
սպիտակաձավար (манка) – 2 ճ.գդ.,
ալյուր – 2 ճ.գդ.,
մայոնեզ կամ թթվասեր – 1 ճ.գդ.,
աղ, պղպեղ,
բուսայուղ
Հավի մի |
Комментировать | « Пред. запись — К дневнику — След. запись » | Страницы: [1] [Новые] |