ՎԵՐՋԻՆ ԶԱՆԳԻ ՍՑԵՆԱՐՆԵՐ - VERJIN ZANGI SCENARNER - (0)
Футаж Таинство крещения с озвучкой - 3 Июля 2016 - Всё бесплатно-Футажи, Программы, Игры,Уроки,ЧАТ,скрипты - (0)
Футаж для начала фильма Крещение Futaj krechenie (озвучен) - 3 Июля 2016 - Всё бесплатно-Футажи, Программы, Игры,Уроки,ЧАТ,скрипты - (0)
Футаж Таинство крещения с озвучкой - 13 Июля 2013 - Футажи для видеомонтажа - Footage for video editing - (0)
Как войти на 192.168.1.1 Настройки WiFi роутере 100% и изменить пароль - 1 Июля 2016 - Всё бесплатно-Футажи, Программы, Игры,Уроки,ЧАТ,скрипты - (0)
Спрей для роста волос - волосы начали расти, как никогда! Спрей для роста волос - волосы начал...
Նախուտեստ - Закуска |
Նախուտեստ - Закуска
|
Նախուտեստ
ՏՈՆԱԿԱՆ ՊԱՏԱՌՆԵՐ Բաղադրիչներ. Հացի համաչափ շերտերը շարել մեծ ափսեի մեջ: Յուրաքանչյուր շերտին կարագ քսել: Ձկան ապխտած փափկամիսը բարակ շերտերով կտրել: Ամեն կտորը կալայի պես ոլորել, կենտրոնում դնել ձիթապտղի հատիկ: Կարելի է չոփով ամրացնել: Ստացված «ծաղիկը» դնել հացի վրա, կողքին տեղավորել կաթնաշոռով գնդիկ: Պատառները տոնական սեղանի զարդը կլինեն:
ԿԱՆԱՊԵՆԵՐ ԱՄԱՆՈՐՅԱ ՍԵՂԱՆԻՆ Բաղադրիչներ. Հացից համաչափ եռանկյունիներ կտրատել, վրան քսել հալած պանիրը: Վրան դնել նախապես եփված և մաքրած ծովախեցգետինները: Ձիթապտուղները օղակ-օղակ կտրատել: Ստացված օղակները տեղադրել կանապեների վրա: Բրոկոլիի փոքրիկ փնջերով կամ կանաչիով զարդարել և մատուցել:
ԿԱԹՆԱՇՈՌՈՎ ԳՆԴԻԿՆԵՐ Բաղադրիչներ. կաթնաշոռ – 1 տուփ, թթվասեր – 2 ճ. գդ, սխտոր – 1-2 ատամիկ, սամիթ – մի քանի ցողուն, ընկույզ – 100 գ, աղ, սպիտակ պղպեղ Կաթնաշոռը խառնել թթվասերին: Սխտորն ու սամիթը մանրացնել, խառնել կաթնաշոռին: Մի փոքր աղ, պղպեղ ցանել, խառնել: Ընկույզի միջուկը չորս մասի բաժանել կամ կիսել: Թեյի գդալով վերցնել կաթնաշոռի զանգվածից, ձեռքի ափի մեջ տափակեցնել, դնել ընկույզը, գնդի ձև տալ այնպես, որ ընկույզը մնա կենտրոնում: Կարելի է ընկույզի փոխարեն ձիթապտուղ դնել: Շարել ափսեի մեջ, զարդարել կանաչիով, ընկույզի փշուրներով:
ՀԱՎԻ ԿՐԾՔԱՄՍՈՎ ԱՂՑԱՆ Բաղադրիչներ. Պղպեղների սերմատուփերը հեռացնել, կտրատել: Հավի կրծքամիսը տապակել, կտրատել: Եգիպտացորենը քամել: Թթվասերին աղ, պղպեղ խառնել: Միացնել բոլոր մթերքները, խառնել: Զարդարել կանաչիով կամ հազարի տերևներով, մատուցել:
ՏԱՊԱԿԱԾ ՍՄԲՈՒԿ ՊՂՊԵՂԻ ՀԵՏ Բաղադրիչներ. Սմբուկը լվանալ, առանց կեղևը հեռացնելու կտրատել բարակ շերտերով: Վրան աղ ցանել, թողնել, որ դառնահամ ջուրը քամվի: Թավան տաքացնել, բուսայուղ լցնել, տապակել սմբուկի շերտերը: Պղպեղներից յուրաքանչյուրը չորս մասի բաժանել, տապակել: Տապակված մթերքը շարել մեկ ամանի մեջ: Սխտորը մանրացնել: Մաղադանոսը կտրատել: Սխտորն ու մաղադանոսը շաղ տալ սմբուկի ու պղպեղի վրա:
ՄԱԾՆԱԲՐԴՈՇ Բաղադրիչներ. մածուն- 250 գ, թթվասեր – 50 գ, չորացրած նանա, աղ, վարունգ – 1 հատ, սխտոր – 1 պճեղ Խորը թասի մեջ խառնել մածունն ու թթվասերը: Սխտորը գործիքով ճզմել, միացնել խառնուրդին: Վարունգը մանր կտրատել, խառնել մածնաբրդոշին, մի քիչ չոր նանա փշրել, աղ անել և խառնել: Մածնաբրդոշը լցնել ամանի մեջ, վրան կտրատած մաղադանոս շաղ տալ:
ՔԱՄԱԾ ՄԱԾՈՒՆՈՎ ԱՂՑԱՆ Բաղադրիչներ. քամած մածուն – 200 գ, թթվասեր – 50 գ, ջուր – 1 ճ. գդ., լոլիկ – 1 հատ, ծիթրոն թարմ – մի քանի ճյուղ, ձիթապտուղ – 6-7 հատ, սխտոր – 1 պճեղ, աղ, ձիթայուղ, չորացրած լավաշ Քամած մածունը լցնել թասի մեջ, ավելացնել թթվասերը, մի գդալ ջուր խառնել, մի քիչ աղ ցանել: Լոլիկը մանր կտրատել և առաջացած հյութի հետ լցնել մածունի մեջ: Ծիթրոնը կտրատել, ավելացնել մածունին: Ձիթապտուղների կորիզները հեռացնել, կտրատել, խառնել աղցանին: Սխտորը մանրացնել, ավելացնել աղցանին: Այդ ամենը խառնել, լցնել մատուցվող ափսեի մեջ, վրան մի փոքր ձիթայուղ լցնել: Մատուցել չորացրած լավաշի հետ:
ԲԱՆՋԱՐԵՂԵՆՈՎ ԽԱՌԸ ԱՂՑԱՆ Բաղադրիչներ. Կարմիր պղպեղը, դդմիկը, վարունգը, սունկը բարակ ձողիկներով կտրատել: Չերի լոլիկները չորս մասի բաժանել: Նեխուրի ցողունները շեղ-շեղ կտրել: Հազարի տերևները ձեռքով խոշոր մասերի բաժանել: Ձիթայուղը և բալասանային քացախը խառնել 1:10 հարաբերությամբ և լցնել աղցանի վրա: Լոլիկի մի քանի շերտ թողնել զարդարելու համար: Աղ, պղպեղ ցանել, աղցանը խառնել, տեղափոխել ափսեի մեջ: Զարդարել լոլիկի և գազարի շերտերով: Վերջում աղցանը կրկին ցողել բուսայուղի և քացախի խառնուրդով:
ԲԱՆՋԱՐԵՂԵՆՈՎ ԻՏԱԼԱԿԱՆ ԱՂՑԱՆ Բաղադրիչներ.
ՎԱՐՈՒՆԳՈՎ ԱՂՑԱՆ Բաղադրիչներ. Սոխն ու սխտորը մանր կտրատել: Կանաչին լվանալ, կես-կես փունջ համեմ և սամիթ կտրատել: Վարունգը մաքրել, կտրատել, աղ ցանել: Թթվասերը, սոխը, սխտորը, կանաչին խառնել, իսկ վարունգը մի քանի րոպե պահել քամիչի մեջ: Հետո վարունգը ևս խառնել թթվասերին և մատուցել:
ԱՄԱՌԱՅԻՆ ԲՐԴՈՒՃՆԵՐ Բաղադրիչներ. Լավաշը փռել սեղանին, թթվասեր քսել վրան, բաժանել 4 կամ 6 մասի: Լոլիկն ու վարունգը ոչ շատ խոշոր կտրատել: Պանիրը խորանարդիկներով կտրատել: Կանաչին կտրատել, եթե հազար եք օգտագործում, կարելի է չկտրատել: Լավաշի վրա դնել կանաչին, վրան տարածել լոլիկի, վարունգի, պանրի խառնուրդը: Փաթաթել որքան հնարավոր է ձիգ, մատուցել:
ՔԱՄԱԾ ՄԱԾՈՒՆՈՎ ԱՂՑԱՆ Բաղադրիչներ. Մածունն ու թթվասերը խառնել: Սամիթը մանր կտրատել: Վարունգը մանր կտրատել, կարելի է կեղևը չհեռացնել: Խառնել այս ամենը, աղ, պղպեղ ցանել: Ավելացնել նաև ճզմած սխտորը, խառնել ու մատուցել:
ԿԱՂԱՄԲՈՎ ԳԱՐՆԱՆԱՅԻՆ ԱՂՑԱՆ Բաղադրիչներ. կաղամբ – 1/4 գլուխ, Կաղամբը բարակ-բարակ կտրտել: Սոխը կիսել, բարակ շերտատել: Վարունգն ու լոլիկը ոչ շատ մանր կտրատել: Կանաչ սոխն ու մաղադանոսը մանրացնել: Այս ամենը խառնել, կիտրոնի հյութով ցողել, ավելացնել բուսայուղ: Աղ,պղպեղ ցանել, խառնել և մատուցել մսի կամ ձկան հետ:
ԵԼԱԿՈՎ ԵՎ ՍՊԱՆԱԽՈՎ ԱՂՑԱՆ Բաղադրիչներ. Ելակը լավ լվանալ, կիսել: Սպանախը լվանալ, տերևներն առանձնացնել, խառնել ելակին: Պանիրը խորանարդիկների վերածել, լցնել աղցանի վրա, վերջում ավելացնել մանրացրած ընկույզը: Աղցանը ցողել բուսայուղով, մատուցել:
|
Комментировать | « Пред. запись — К дневнику — След. запись » | Страницы: [1] [Новые] |