-

Радио в блоге
[Этот ролик находится на заблокированном домене]

Добавить плеер в свой журнал
© Накукрыскин

 -Поиск по дневнику

Поиск сообщений в Лекса_72

 -Подписка по e-mail

 

 -Сообщества

 -Статистика

Статистика LiveInternet.ru: показано количество хитов и посетителей
Создан: 19.04.2012
Записей:
Комментариев:
Написано: 322


пляцок Сирний шедевр

Четверг, 14 Апреля 2016 г. 13:18 + в цитатник

4925220_lor (700x486, 248Kb)

Сирний  шедевр
Фома 20 на 25 см
1-й корж :
3 жовтки
125 гр маргарину
300 гр  муки
125 гр цукру
1 чайна ложка порошку до печива
1 ст л сметани
Жовтки збити з цукром, додати перетертий з мукою і порошком маргарин, сметану, замісити тісто і покласти в холодильник на 1 годину ( трошечки тіста я поклала в морозильник, щоб ним затерти зверху сир)
Сирна маса:
600гр сиру( змолоти)
4яйця ( білки збити )
0,5 ст цукру
0,5 чайних ложки порошку до печива
1 пачка ванільного цукру
2 ст л ванільного пудингу (або крохмалю)
2 ст л манної крупи
цедра лимона
Форму застелити пергаментом, викласти дно і борти тістом, покласти сир і затерти тим тістом, що було в морозильнику
Пекти 1 год при 170 гр.

2 -й корж:
Перше тісто:
3 білки
125 гр цукру
50 гр крохмалю
1 чайна ложка порошку до печива
1 столова ложка оцту
Збити білки до крутих піків, поступово додаючи цукор, зменшивши обороти, всипати просіяний крохмаль і порошок, збити, вкінці додати оцет.
За допомогою чайної ложки або кодитерського мішка викласти у форму на пергамент кульки білого тіста. Присипати його какао, або меленою кавою ( здопомогою ситечка)
Зверху заливаємо другим жовтим тістом.
Друге тісто:
2 яйця
1 жовток
3 ст л муки,
125 гр цукру,
1 ч л порошку до печива
Яйця і жовток збити з цукром (5-7 хв), акуратно вимішати з мукою і порошком, вилити все на біле тісто.
Стукнути формою по столі 2-3 рази. Пекти 35-40 хв при 170 гр

КРЕМ:
3 яйця (великих)
250 гр  цукру
Змішати, покласти на водяну баню і постійно збивати вінчиком до загустіння. Важливо збивати не міксером, а вручну. Цей процес триває приблизно 20-30 хв. Збити треба добре, бо інакше після остигання маса розслоїться, тому запасіться терпінням. Щоб краще контролювати процес, я збиваю крем в великій скляній мисці. Якщо після остигання на дні не зібралась жовтувати рідина - крем збитий  правильно, якщо є рідина схожа на сироп - ви не добили.
Коли охолоне, збити 200-250 гр масла, поступово додаючи яєчну масу. Наприкінці влити поступово по кілька крапель 1 ст.л. розчинної кави, розведеної в 1-2 ч.л. коньяку ( я завжди беру Nescafe espresso). Добре збити.

Рубрики:  рецепты
Метки:  

Процитировано 5 раз
Понравилось: 1 пользователю

 

Добавить комментарий:
Текст комментария: смайлики

Проверка орфографии: (найти ошибки)

Прикрепить картинку:

 Переводить URL в ссылку
 Подписаться на комментарии
 Подписать картинку