Пампушки.
на 100 %.0,5 літри молока 0,5 стакана цукру, 50грам дріжджі ,пів чайної ложки солі, 2-яйця, 4 столові ложки олії, пачку ванільного цукру, 2 столові ложки спирту ,або горілки ,900 грам борошна (+,-)місити легко,(до теплого молока даємо дріжджі, весь цукор ,сіль та 4 столові ложки муки,ставимо в тепле місце що воно зарухалось на 15-20 хвилин, залежить від температури в кухні,коли тісто гарно забродило даємо олію,яйця ,ванільний цукор,спирт або горілку,муку додавати потрошки щоб не забагато.Місимо тісто воно має бути ніжнішим ніж на булочки.Ставимо в тепло щоб піднялось в два рази.Формуємо пампушки з маком , варенням.Чекаємо щоб підросли та смажимо на оліі.Всі хто спробує цей рецепт залушуться задоволені.Помятайте що пампушки не люблять багато жиру , від масла сметани вони будуть тяжкі .По цьому рецепту вони дуже ніжні .Нехай вдасться.Смачного.
Пампушки від Лілії Цвіт.
Знаю,що вже є безліч рецептів,але...це неймовірно мякенькі,жовтенькі і смачнезні пампушки👍♥️. Чи будуть вони пухкі на другий день?🤔 Не знаю,бо не впевнена,що вони до завтра ,,доживуть"😋😁.
Отже:750 мл молока
100 гр дріжджів
1 стак.цукру
3 ст.л.олії
2 яйця
12 гр ванільного цукру
0,5 ч.л.куркуми
1,2 кг муки
1 л.вишні у власному соці
0,7 л олії для смаження
( Я все робила на пів порції,тому відповідно все зменшила навпіл. Ще я дала 2 ст.л.крохмалю,відповідно зменшивши кількість муки. І в ще холодну олію влила 2 ст.л.горілки,бо десь вичитала,що так теж олія надмірно не буде вбиратись🙂)
Молоко підігріти до 30-40 °,всипати цукор та сіль( щіпку), розвести дріжджі і дати 3 стак.муки- все розмішати до однорідності,накрити рушником і на 20 хв в тепле місце. Дріжджі " прокинуться", з'явиться піна.
Далі даєм яйця,олію,ванільний цукор,решта муки( в мене ще крохмаль),куркуму- замісити тісто( не довго,тільки щоб все з'єдналось).Тісто м'яке і легке- на 1 год.в розстойку.
Далі розкачати пласт тіста 1 см завтовшки,розкласти начинку на одній частині тіста,накрити іншою,витиснути стаканом пампушки( краї гарно зщіплюються склянкою). Зачекати,хай ще підійдуть. Смажити в розігрітій олії до румяної скоринки,викладати на паперові серветки( рушники),щоб вібрали лишки олії.
Готові посипати пудрою.