Воскресенье, 24 Января 2021 г. 08:48
+ в цитатник
Лилёша все записи автора
Торт з яблучним кремом. М’якенький, смачний і дешевий!
Цей торт виходить такий ніжний, що його можна їсти губами. Коржі супер! А ще дешевий і дієтичний, бо на весь торт треба тільки 2 ст. ложки масла!
форма 25Х27 см. або кругла 26 см.
мірна склянка – 250 мл.
коржі:
2 яйця
1 скл. цукру
2 ст. ложки меду
2 ст. ложки масла
1 ч. ложка соди
1 ч. ложка амонію (можна і без нього)
1,5 скл. борошна
Яйця збити з цукром. Додати всі інші компоненти і поставити на парову баню. Помішуючи, варити на пару 5-7 хв, має стати однорідним і цукор розчинитися. Тоді додати поступово ще 1,5 скл. борошна, замісити тісто. Розділити на 6-8 коржів.
Розкотити на підсипаній борошном поверхні (можна зразу на пергаменті) тонюсінький корж, він гарно виросте при випіканні і буде м’якесенький і пружний.
Випікати на пергаменті при t 180-200° С. до легкої рум’яності. Печеться дуже швидко (3-4 хв).
крем – з яблук, але можна інший (сметанний, заварний, масляний):
1,5-2 кг. яблук
5-7 ст. ложок цукру (залежить від сорту яблук)
1 п. желе з кислинкою (у мене вишневе)
Яблука нарізати дольками або натерти. Дати цукор за смаком (мінімальну кількість або без, бо коржі солодкі). Тушити, помішуючи, 20-30 хв. Залежить від сорту яблук. Вимкнути і додати сухе желе. Розмішати ретельно і гарячою масою перемащувати коржі.
Рецепт і фото Іванни Луць
слова и фото автора
источник
Процитировано 1 раз
Понравилось: 1 пользователю
-
1
Запись понравилась
-
1
Процитировали
-
0
Сохранили
-