Подарки от "Русские ножи":
  клинки - мужчинам,
  кухонные - женщинам

 -Статистика

Статистика LiveInternet.ru: показано количество хитов и посетителей
Дата регистрации: 15.11.2010
Записей в дневнике: 360
Комментариев в дневнике: 65
Написано сообщений: 526
Популярные отчеты:
кто смотрел дневник по каким фразам приходят

Тропічні фрукти* / переклад

Пятница, 02 Ноября 2012 г. 18:57 + в цитатник

Коли розпочинається сезон відпусток, чимало охочих вирушають до екзотичних країн, де в кожному готелі, у ресторанах, барах, магазинах, на ринках пропонують дивовижні на вигляд і смак плоди. 

Питайя3 (700x452, 446Kb)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

"Королівною субтропічних фруктів", "перлиною Анд" вважається всесвітньо визнана черимойя(фото 2), котра смаком нагадує ананас, папайю, полуницю, манго, банан і вершки, а охолоджена -- тропічний щербет, тому черимойю часто називають "фрукт-морозиво". Родом із Анд, черимойю вирощують в Еквадорі, в Колумбії, Венесуелі, Болівії, Перу, а в Чилі вона вважається "національним фруктом". Завдяки смаку, що не має собі рівних, попит на черимойю завжди високий.

2. 

черимойя1 (535x401, 69Kb)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Набуває популярності і пітайя (пітахайя). Соковиті великі плоди (від 150 до 600 г), що дозрівають на довгих стеблах деревоподібного кактуса, вкриті яскравою рожевою і червоною лускою, звідси друга назва "Драконів фрукт". Відомо кілька сортів із жовтими, помаранчевими, червоними плодами (фото 3). Комерційні плантації пітайї широко знані у В'єтнамі, Ізраїлі, США (Гаваї).

3.

питайя 2 (512x384, 77Kb)

Індія, Шрі-Ланка, Філіппіни представляють заморську красуню карамболу, названу за оригінальну форму "зоряним фруктом", а за смаком -- "яблуко-груша-цитрус". Розрізану на часточки-зірочки, карамболу використовують як прикрасу в десертах і коктейлях.

Цукрове яблуко (або аннона луската) Пакистану, Індії, Філіппін також має незвичайний вигляд. Плоди вживають сирими, біла і соковита серцевина нагадує папайю і ананас.

Мангостан (М'янма, Камбоджа, Антильські острови) ніякого відношення до манго не має. Це дрібний фрукт бузкового кольору з терпкими білими часточками всередині. Шкірка-кора щільна і міцна, тож зубами краще не лускати.

Гуава (Південна Мексика, понад 100 видів) -- єдиний із фруктів, що містить вітаміну С у 5 разів більше, ніж апельсин. Схожа на маленькі яблучка. Використовується в соках, морозиві, з неї виготовляють мармелад, джем і, звичайно, її смакують сирою.

А от джекфрут вражає своїми величезними розмірами. Це найбільші їстівні плоди, що ростуть на деревах: за довжини 20-90 см і діаметрі 20 см вони важать до 30 кг (фото 4). Всередині кожен плід розділений на великі частки, солодка серцевина духмяна, наче банан і ананас. Родина джекфрута -- Індія і Бангладеш, культивується у Таїланді, на Філіппінах, у тропіках Нового Світу. Плоди вельми поживні і містять майже 40% крохмалю, більше, ніж у хлібі. Тому (і через дешевизну) джекфрут в Індії називають "хлібом для бідних". Незрілі плоди використовують як овочі, їх відварюють і смажать. Квітки бланшують і додають до гострого стручкового перцю або креветкового соусу. Молоде листя додають у салат із папайї.

4.

Джекфрут (442x500, 130Kb)

Королем фруктів називають національний малайзійський фрукт дуріан, який попри неприємний запах шкірки має насичений, наче заварний крем, смак банана, манго, ананаса, переспілої папайї і ванілі. До того ж це феноменальний афродизіак. Відомий у Малайзії, Індонезії, Таїланді і на Філіппінах.

Момордика (або китайська диня) широко використовується в кухнях Азії. Плоди, насіння і листя обсмажують, відварюють, додають у салати, супи і рагу як прянощі, що надає пікантного аромату. Момордику часто готують із м'ясом, картоплею, несолодким йогуртом, кокосом, огірками. Дуже популярна момордика в Японії, а також в Індії, Китаї, на Карибських островах.

Найбільшим цитрусовим вважається помело (плоди перевищують 1 кг, фото 5), його  культивують у тропіках і субтропіках. Північні райони вирощування - Флорида та Ізраїль.

5.

помело (700x525, 120Kb)

З-поміж фруктів-екзотів Таїланду, що ростуть цілими гронами, найбільш популярні рамбутан і салака. Рамбутан схожий на наші каштани, але червоного кольору. Плоди вживають сирими, варять, консервують. Тропічні ласощі салака (або "зміїний фрукт", родом з Індонезії) свою назву дістали за коричневу лускату шкірку. Смак освіжаючий, нагадує суміш ананаса, банана, горіха.

А загалом, за даними міжнародної програми дослідження корисних рослин, у тропіках плоди більшості рослин вважаються делікатесами. .

Серия сообщений "Флора и фауна":
Прекрасные, редкие, необычные, забавные виды флоры и фауны
Часть 1 - Тропические фрукты
Часть 2 - Тропічні фрукти* / переклад
Часть 3 - Шоу пеларгоний
Часть 4 - Голубая агава. Мексика. Наследие ЮНЕСКО
...
Часть 31 - Great Chalfield Manor and Garden. Англия
Часть 32 - АЛЯСКА / ALASKA
Часть 33 - Иллюстрации Австралийского географического общества / Фауна Австралии

Метки:  

 

Добавить комментарий:
Текст комментария: смайлики

Проверка орфографии: (найти ошибки)

Прикрепить картинку:

 Переводить URL в ссылку
 Подписаться на комментарии
 Подписать картинку

Найти дневники