1 кг очищеного гарбуза
1 кг цукру
1 апельсин
200 мл води
цукрова пудра.
Гарбуз порізати на шматочки.
Апельсин обдати окропом, порізати, вибрати кісточки, залити киплячою водою і варити 10 хвилин.
Цим відваром зі шматочками залити цукор і варити до повного розчинення.
Киплячим сиропом залити гарбуз і дати схолонути.
Потім варити на повільному вогні до готовності, шматочки гарбуза мають стати прозорими.
Уварені шматочки вийняти з сиропу, висушити в електросушці (якщо немає сушки, поставити в духовку при температурі 100-160 градусів. Сушити при відчинених дверцятах).
Підсушені шматочки гарбуза обсипати цукровою пудрою і скласти в баночку.
Готові гарбузові цукати можуть зберігатися у щільно закритій посудині близько 6 місяців.