-Рубрики

 -Поиск по дневнику

Поиск сообщений в Бон_Апети

БОН АПЕТИ




Панакота с маскарпоне и вишни

Четверг, 26 Июня 2014 г. 19:45 + в цитатник

Днешното ми предложение е тази ванилова панакота с маскарпоне и вишни. Плодовете могат да се заменят с каквито предпочитате, но в моя фризер се мотат няколко кутии замразени (запасих се, когато търсих вишни преди време) и поради опасения, че ще настъпи вече сезонът на пресните плодове, гледам да се освободя лека-полека от запасите. Имам и замразени малини, но не ми се занимаваше със семките в тях, а аз съм чувствителна на тема малинови семки - дразнят ме леко, но понякога се прежалвам :)) Реших, че е по-добре да не развалям гладката структура на крема с нещо хрупкащо, та затова вишничкиии :)
Подкокороса ме предложението на Мъх >>, Eвчик >> и Ева Тонева >>, и понеже имам същите бурканчета, та и аз вътре нахаках крема :))
Малко безсмислена (кого ли го интересува какво имам или не в хладилника, какво обичам, какво ме дразни?!) бъбривост от моя страна, но и аз от време на време изпитвам необходимост някаква  да потракам по клавиатурата просто ей така, за вятъра :))




Ама табелата Tabak Trafic много се връзва с публикацията ми, нали?! :))
 

Продукти:
1 и 1/4 чаени чаши течна сладкарска сметана
1/2 чаена чаша маскарпоне
1 чаена лъжичка желатин
2 супени лъжици студена вода
3 супени лъжици захар
2 ванилии
 
100 грама замразени вишни
1/2 чаена чаша захар

 
В тенджера сипваме сметаната и захарта и ги оставяме да се загреят, но не до кипване. В купа смесваме желатина с водата и го оставяме да набъбне, след което го разтваряме на водна баня. 
Добавяме маскарпонето към сметаната и разбъркваме. Прибавяме и желатина и ванилиите. Пасираме сместа в дълбок и тесен съд (най-добре в съда към пасатора). Порционираме получения крем в купички, чашки, бурканчета или в каквото решите. Поставяме кремчетата в хладилник за около 2-3 часа, за да се стегнат. През това време в тенджера изсипваме вишните и добавяме захрата. Варим на умерен огън до размразяване на вишните и разтопяване на захарта. Отстраняваме вишните от огъня и ги оставяме да изстинат. Когато кремът се стегне,  разпределяме студените вишните върху него като добавяме и малко от отделения вишнев сироп. Сервираме.
 
Рубрики:  СЛАДКАРСТВО/мус и крем

Тиквени опашки - толумби

Четверг, 26 Июня 2014 г. 19:19 + в цитатник

tulumbe1

Продукти за 10 порции:
500 мл вода
125 гр масло
250 гр брашно
7 яйца
щипка сол
олио за пържене

Сироп:
400 мл вода
500 гр захар
лимонов сок

Начин на приготвяне:
Загрейте водата до кипене, прибавете солта и маслото, разбъркайте до разтопяването му.
Прибавете пресятото брашно и бъркайте с дървена лъжица до оформянето на тесто.
Отстранете от огъня, когато започне да се отделя от стените на съда, охладете го леко.
Прибавете едно по едно яйцата и разбивайте на ниска скорост с миксер до еднородна смес.
Загрейте мазнината за пържене, шприцовайте тестото направо в горещото олио.
Пържете толумбите до златисто от всички страни, отцедете върху кухненска хартия.
Оставете ги да изстинат напълно и залейте с хладък сироп.


tulumbe1

Продукти за 10 порции:
500 мл вода
125 гр масло
250 гр брашно
7 яйца
щипка сол
олио за пържене

Сироп:
400 мл вода
500 гр захар
лимонов сок

Начин на приготвяне:
Загрейте водата до кипене, прибавете солта и маслото, разбъркайте до разтопяването му.
Прибавете пресятото брашно и бъркайте с дървена лъжица до оформянето на тесто.
Отстранете от огъня, когато започне да се отделя от стените на съда, охладете го леко.
Прибавете едно по едно яйцата и разбивайте на ниска скорост с миксер до еднородна смес.
Загрейте мазнината за пържене, шприцовайте тестото направо в горещото олио.
Пържете толумбите до златисто от всички страни, отцедете върху кухненска хартия.
Оставете ги да изстинат напълно и залейте с хладък сироп. - See more at: http://www.evatoneva.com/index.php?option=com_cont...Itemid=13#sthash.kKUhoYth.dpuf
tulumbe1

Продукти за 10 порции:
500 мл вода
125 гр масло
250 гр брашно
7 яйца
щипка сол
олио за пържене

Сироп:
400 мл вода
500 гр захар
лимонов сок

Начин на приготвяне:
Загрейте водата до кипене, прибавете солта и маслото, разбъркайте до разтопяването му.
Прибавете пресятото брашно и бъркайте с дървена лъжица до оформянето на тесто.
Отстранете от огъня, когато започне да се отделя от стените на съда, охладете го леко.
Прибавете едно по едно яйцата и разбивайте на ниска скорост с миксер до еднородна смес.
Загрейте мазнината за пържене, шприцовайте тестото направо в горещото олио.
Пържете толумбите до златисто от всички страни, отцедете върху кухненска хартия.
Оставете ги да изстинат напълно и залейте с хладък сироп. - See more at: http://www.evatoneva.com/index.php?option=com_cont...Itemid=13#sthash.kKUhoYth.dpuf
Рубрики:  ТЕСТЕНИ/пържени -сиропирани (сладки,солени)

бучки захар -3

Четверг, 26 Июня 2014 г. 18:34 + в цитатник



1.
hearts (420x413, 107Kb)
[more=5472341_ad0dee3f0abb7f52acdb1c972b0beed4 (291x74, 6Kb)

20.
images (237x213, 25Kb)

21.
IMG_1622 (700x525, 256Kb)

22.
IMG_1625 (700x525, 218Kb)

23.
IMG_1716 (512x384, 96Kb)

24.
IMG_2127 (666x444, 205Kb)

25.
IMG_2146 (444x296, 131Kb)

26.
IMG_3402.1 (700x525, 227Kb)

27.
IMG_3435.1 (700x525, 291Kb)

28.
IMG_3527.1 (700x525, 267Kb)

29.
IMG_3532.1 (700x525, 292Kb)

30.
IMG_3577.1 (700x525, 243Kb)

31.
IMG_3622.1 (700x525, 303Kb)

32.
IMG_3642.1 (525x700, 272Kb)

33.
img_4027 (449x337, 129Kb)

34.
IMG_4194a (400x300, 111Kb)

35.
IMG_5563 (700x525, 268Kb)

36.
IMG_5565 (700x525, 298Kb)

37.
IMG_5566 (700x525, 258Kb)

38.
IMG_5576 (525x700, 255Kb)

39.
IMG_5578 (700x525, 256Kb)

40.
IMG_5701-666x1000 (465x700, 245Kb)

41.
IMG_5798 OS Blog (560x373, 112Kb)

42.
IMG_6041 (700x467, 120Kb)

43.
IMG_6739 OS Blog (560x373, 89Kb)

44.
IMG_6741 OS Blog (466x700, 126Kb)

45.
Immagine 819 (653x490, 176Kb)

46.
Immagine-8 (495x368, 285Kb)

47.
inside (278x358, 74Kb)

48.
ivory wedding sugar cubes (350x208, 75Kb)

49.
kikka4babies (20) (700x475, 216Kb)

50.
lavanda dipinti (640x480, 149Kb)

51.
lavanda doppiocuore (640x480, 140Kb)

52.
lavanda ghiaccia (640x480, 148Kb)

53.
lillipo carrozzine (541x700, 195Kb)

54.
lintels (278x251, 45Kb)

55.
lmmblog gingerbreadhouses martha (480x342, 119Kb)



68.
lumpsofsugar (273x276, 53Kb)

69.
luncheon13 (365x546, 366Kb)

70.
microcake (1) (640x480, 121Kb)

71.
microcake (640x480, 126Kb)

72.
microcake1 (640x480, 152Kb)

73.
milli (300x251, 53Kb)

74.
Mini cakes battesimo (548x700, 232Kb)

75.
mini w. cakes (700x581, 196Kb)

76.
minicake-amore (450x339, 88Kb)

77.
minicakeConfetti S.valentino2 (448x336, 78Kb)

78.
mini-wedding-cake-rosa (350x450, 57Kb)

79.
monogram sugar cubes (290x299, 92Kb)

80.
monogram_k (264x256, 58Kb)

81.
monogram_s (350x323, 74Kb)

82.
monogram_wine_sugar_sm (450x680, 119Kb)

83.
monogrammed pastel moule (288x192, 49Kb)

84.
monogrammed_sugar_cubes (268x373, 92Kb)

85.
monogrammedmd (450x328, 69Kb)

86.
monograms (446x380, 88Kb)

87.
monograms_wine_charmsm (450x533, 97Kb)

88.
monopercustsimplychicSSK (700x529, 245Kb)

89.
NBBBBDECSCCUSTBabyBuntGirlLG (500x382, 135Kb)

90.
NBBBBDECSCCUSTBabyBuntingBouquetBoyLG (400x498, 148Kb)

91.
NBBBDECSCCUSTBabyBitsBoyLG (500x377, 125Kb)

92.
next_layers (278x186, 45Kb)

93.
nicolis.com confetti stampati decorati (700x525, 276Kb)

94.
no_lintel_aerial (278x199, 53Kb)

95.
noelmd (450x480, 106Kb)

96.
oldfashionedmd (450x537, 121Kb)

97.
ombre_sugar_heart_cake (476x700, 235Kb)

98.
orchid_monogram_gold (350x208, 76Kb)

99.
ordine loveday dicembre 2010 (700x538, 198Kb)

100.
orsa 1 (640x480, 168Kb)

101.
orsa 2 (640x480, 180Kb)

102.
orsa 3 (640x480, 163Kb)

103.
orsa 4 (512x479, 117Kb)



1.
next_layers (278x186, 45Kb)

2.
nicolis.com confetti stampati decorati (700x525, 360Kb)

3.
no_lintel_aerial (278x199, 53Kb)

4.
noelmd (450x480, 159Kb)

5.
oldfashionedmd (450x537, 173Kb)

6.
ombre_sugar_heart_cake (476x700, 354Kb)

7.
orchid_monogram_gold (350x208, 76Kb)

8.
ordine loveday dicembre 2010 (700x538, 257Kb)

9.
orsa 1 (640x480, 193Kb)

10.
orsa 2 (640x480, 210Kb)

11.
orsa 3 (640x480, 191Kb)

12.
orsa 4 (512x479, 136Kb)



1.
orsa 5 (640x480, 156Kb)

2.
orsetta ghiaccia fine (501x512, 135Kb)

3.
P monogram (301x348, 80Kb)

4.
P1010762 (640x480, 142Kb)

5.
P1030415 (700x525, 197Kb)

6.
P1030439 (700x525, 204Kb)

7.
P1060556 (640x480, 129Kb)

8.
P1060835 (700x525, 180Kb)

9.
P1060845 (700x525, 201Kb)

10.
P1070310 (700x525, 249Kb)

11.
P1170838 (400x299, 56Kb)

12.
P1170839 (700x482, 174Kb)

24.
P1170844 (700x378, 119Kb)

25.
P1170845 (700x528, 193Kb)

26.
P1170853 (700x481, 167Kb)

27.
P1180551 (507x700, 246Kb)

28.
P1180553 (700x700, 308Kb)

29.
P1190364 (663x700, 317Kb)

30.
P1190366 (700x700, 297Kb)

31.
P1190376 (700x660, 264Kb)

32.
page.0q414s0r01266l0x (505x505, 90Kb)

33.
painting  paint sugar palette wb (432x648, 116Kb)

34.
pastelbouquet (350x246, 41Kb)

35.
pastelmoulermd (450x371, 100Kb)

36.
pastel-soft2 (700x542, 144Kb)

37.
pat braun mix (400x322, 112Kb)

38.
pat braun mix1 (400x322, 123Kb)

39.
photo1 (700x525, 223Kb)

40.
photo2 (700x525, 234Kb)

41.
photo3 (700x525, 228Kb)

42.
photo4 (700x525, 228Kb)

43.
photo5 (700x525, 225Kb)

44.
photo6 (700x525, 143Kb)

45.
photo7 (700x525, 256Kb)

46.
photo8 (700x525, 223Kb)

47.
photo9 (700x525, 295Kb)

48.
photo10 (700x525, 256Kb)

49.
photo11 (700x525, 281Kb)

50.
photo12 (700x525, 206Kb)

51.
photo13 (700x525, 255Kb)

52.
photo14 (700x525, 203Kb)

53.
photo15 (700x525, 206Kb)

54.
photo16 (700x525, 219Kb)

55.
photo17 (700x525, 208Kb)

56.
Pics_Sugar_Cube_Art_8 (382x399, 99Kb)

57.
pink rosebud sugar cubes (323x338, 82Kb)

58.
pinkp (170x190, 37Kb)

59.
portaconfetti (6) (700x448, 180Kb)

60.
portaconfetti (7) (500x333, 91Kb)

61.
portaconfetti (9) (700x448, 160Kb)

62.
post_lintel_firm (278x199, 42Kb)

63.
Pressed_Sugar_Hearts5 (700x525, 210Kb)

64.
Pressed_Sugar_Hearts6 (700x525, 238Kb)

65.
Pressed_Sugar_Hearts7 (700x525, 212Kb)

66.
Pressed_Sugar_Hearts8 (700x525, 220Kb)

67.
prince (400x300, 93Kb)

68.
PROVE NUZIALI 054 (400x300, 109Kb)

69.
PROVE NUZIALI 055 (400x300, 110Kb)

70.
PROVE NUZIALI 061 (700x525, 285Kb)

71.
purseshoessugarcubes (275x275, 59Kb)


80.
red rose sugar2 (618x346, 98Kb)

81.
red-christmas-confetti (450x339, 99Kb)

82.
renaissancesugarcubes (275x275, 82Kb)

83.
resizer.jsp (503x360, 63Kb)

84.
rosa confetto e verde acqua (489x700, 190Kb)

85.
rosa confetto (700x525, 165Kb)

86.
rose buds (427x390, 101Kb)

87.
rose20buds (322x223, 40Kb) 




104.
RoseDesignSugarCubes1 (226x452, 55Kb)

105.
RoseDesignSugarCubesPackaged (688x378, 71Kb)

106.
saytea_sugar7377 (357x385, 128Kb)

107.
scarpette (700x525, 305Kb)

116.
SCAU (275x275, 103Kb)

117.
SCBPA (275x275, 53Kb)

118.
SC-XM (275x275, 37Kb)

119.
SDC107972 (500x375, 122Kb)

120.
SDC109511 (500x375, 115Kb)

121.
sealifesugarcubes (275x275, 50Kb)

122.
seashell-sugar-cubes (275x495, 60Kb)

123.
septsugaronesies (400x400, 50Kb)

124.
SF14-2569 (385x480, 189Kb)

125.
SF14-2570 (385x480, 158Kb)

126.
SF15-3767 (639x640, 140Kb)

127.
SH1412H_sugar-cube-house-tablescape-centerpiece_s4x3_lg (616x462, 155Kb)

129.
silver_ monogram_sugar_cubes (350x313, 84Kb)

130.
snowstonemd (450x473, 115Kb)

131.
springstonelmd (440x288, 71Kb)

132.
spring-sugarcubes (350x341, 67Kb)

133.
stick_place (278x199, 42Kb)

134.
Stockfood_163284 (408x500, 112Kb)

135.
stockphotopro_186905JQX_no_title (400x300, 119Kb)

136.
stoneamourmd2 (450x536, 114Kb)

137.
stoneeastermd (450x423, 85Kb)

138.
stonefaithmd (450x471, 103Kb)

139.
stonerenmd (450x410, 92Kb)

140.
stonevalmd (450x376, 101Kb)

141.
stripe mg AJE2 (360x270, 68Kb)

141.
stripe mg AJE22 (360x270, 77Kb)

142.
sucredetail1 (264x400, 99Kb)

143.
sucre-etap9-2 (600x587, 116Kb)

144.
sugar 001sharp good post (700x604, 447Kb)

145.
sugar 040mday sugar sharp (700x582, 319Kb)

146.
sugar 053 sharp (700x588, 326Kb)

147.
sugar 060 sharp (700x592, 330Kb)

148.
sugar 087 sharp (525x700, 367Kb)

149.
sugar cube card stand 06 (600x450, 133Kb)

150.
sugar cube card stand 07 (497x448, 96Kb)

151.
sugar cube card stand 08 (450x600, 98Kb)

152.
sugar cube cottage (512x384, 145Kb)

153.
sugar cube shoes (389x400, 134Kb)

154.
sugar_bowl_floral3 (360x480, 118Kb)

155.
Sugar_Cube_Art (400x364, 98Kb)

156.
Sugar_Cube_Art_3 (400x302, 82Kb)

157.
Sugar_Cube_Art_4 (400x291, 72Kb)

158.
Sugar_Cube_Art_5 (400x329, 101Kb)

159.

Рубрики:  КАК СЕ ПРАВИ ?/бучки захар



Процитировано 1 раз

бучки захар -2

Четверг, 26 Июня 2014 г. 18:13 + в цитатник



1.
Collage283 (700x525, 231Kb)

5472341_eW5m3PIDEKDpq6SfOfRCTWNxf2E (278x50, 3Kb)
Рубрики:  КАК СЕ ПРАВИ ?/бучки захар



Процитировано 1 раз

бучки захар -1

Четверг, 26 Июня 2014 г. 17:43 + в цитатник






2.
1 (700x539, 265Kb)

5472341_0_126dca_60c83c15_M (150x116, 29Kb)
Рубрики:  КАК СЕ ПРАВИ ?/бучки захар

Ягодово парфе

Четверг, 26 Июня 2014 г. 08:54 + в цитатник
 
Това парфе ме грабна моментално, когато го видях, макар че при мен двата слоя крем се получиха с доста подобен цвят, за разлика от тези на оригинала, но и аз направих малко промени като замяна на сладкарската сметана със заквасена. Рецептата ми се стори много лесна и бърза, такава и е, макар че трябва да се чака... :)
Трудността идва накрая, когато трябва да се измъкнат парчетата в приличен вид, но малко по-надолу написах какво може да се направи, за да се преодолее този негатив.
 
 


 

 
 
Продукти:
основа
бисквити по избор + малко прясно мляко за потапянето на бисквитите
 
първи слой
1 пакетче пудинг ягода 
500 милилитра прясно мляко
8 супени лъжици захар
 
втори слой
200 грама заквасена сметана
200 грама замразени или пресни ягоди 
1 пакетче (10 грама) желатин 
2 ванилии
9 супени лъжици захар
 
трети слой
200 милилитра сладкарска сметана
6 супени лъжици захар
1 ванилия
 

Потапяме бисквитете в топлото прясно мляко и ги нареждаме в тавичка.
 
Приготвяне на първия крем:
В тенджера изсипваме прясното мляко без 4-5 супени лъжици и го оставяме да заври. През това време разтваряме пудинга със захарта в отделените лъжици мляко. След като заври прясното мляко, намаляваме огъня и изипваме разторения пудинг в него. Бъркаме крема в продължение на около минута. Отстаняваме пудинга от котлона и го изсипваме върху бисквитите. Оставяме да се стегне сместа. Това става доста бързо, така че през това време приготвяме втория крем.
 
Приготвяне на втория крем:
Размразяваме ягодите и ги пасираме заедно със захарта, сметаната и ванилията. Желатинът накисваме в 100 милилитра вода и след като набъбне го разтваряме на водна баня. Оставяме леко да се охлади и го добавяме към ягодово-сметановата смес. Отново пасираме, но за кратко.
Изсипваме този крем върху вече стегналия първи. Поставяме тавичката в хладилник за едно денонощие, за да се желира добре втория крем, след което покриваме с разбитата сладкарска сметана.
Може да ползвате и пресни ягоди, вече има на пазара, но нещо мен не ме грабнаха, затова заложих на замразени.
 
Приготвяне на третия крем:
Разбиваме с миксер сметаната със захарта и ванилията, след което я разпределяме върху втория крем. Оставяме да се охлади парфето за още около 1-2 часа в хладилник.
 
Забележка: Трябва да споделя, че е доста трудно да се изкарат първите парчета в приличен вид, затова според мен е по-добре да се ползва форма за кейк с отделящо се дъно или да се покрие тавичката с хартия за печене, която да излиза извън стените й, за да може да се хване за нея и да се извади по-лесно желираната смес от тавичката. 


Тъй като на мен ми остана малко от втория крем, аз го разпределих в малки чашки, които виждате на снимките.



Рубрики:  СЛАДКАРСТВО/мус и крем
СЛАДКАРСТВО/плодови десерти
СЛАДКАРСТВО/желирани десерти

Венециански понички с крем - Frittelle alla crema

Четверг, 26 Июня 2014 г. 08:52 + в цитатник

Като ги видях тия нещица при Federica >>, си казах, че това нещо ще да е ужасно много вкусно. И е така! За калории няма да говорим сега. Много мислих дали да добавя към заглавието на публикацията най-вкусните понички, но щеше да стане прекалено тромаво. Сега ви казвам, че са убийствено вкусни. Да, това са най-вкусните понички, които някога съм яла! Уверявам ви, че няма да съжалявате, ако ги направите, макар че си е леко играчка :)
Тук трябва да изкажа специални благодарности на Ваня >>, че моментално преведе рецептата, с което ме улесни безкрайно, щото със сигурност трябваше да прилагам някоя компенсаторна стратегия, следствие на "много сносния превод" на чичо Гошо (google).
Ванче, благодаря ти за светкавичната реакция! Прегръщам те силно :)
Благодаря, разбира се, и на Федерика >>, че публикува рецептата на тази вкусотия. Ставам досадна, но е изключително вкусно. Така тази рецепта, заедно с Casadielles >> и масления сладкиш с крем и плодове >>, са ми тоталните фаворити при десертите :)) E, за Медовика >> знаете :)
 
Продукти за около 40 малки понички:
за тестото
125 милилитра вода
125 милилитра прясно мляко
60 грама краве масло
70 грама захар
щипка сол
8 грама бакпулвер
200 грама брашно
кората на един портокал (аз я замених с една ванилия)
5 яйца
 
олио за пържене
 
за крема
600 милилитра прясно мляко
200 грама захар
3 яйца
100 грама брашно
2 ванилии

 
В тенджера сипваме водата, млякото, захарта и кравето масло. Оставяме сместа да заври, след което наведнъж изсипваме брашното и бъркаме, докато тестото започне да се отделя от тенджерата. Отстраняваме тенджерата от котлона и оставяме за около 3-4 минути да се охлади. Добавяме към сместа едно по едно яйцата, като след всяко добавено яйце бъркаме, докато сместа се хомогенизира. Накрая прибавяме ванилията и бакпулвера и отново разбъркваме.
Сгорещяваме добре олио в тиган, като количеството мазнина трябва да е поне два пръста или с други думи казано, трябва ни доста мазнина. С чаена лъжичка гребваме от сместа и я пускаме в сгорещеното олио. Може да използваме и пош за тази цел, тогава формата на поничките ще е по-хубава, но като за първи път аз следвах рецептата, т.е. използвах лъжичка. Гледайте сместа, която пускате, да бъде като купчинка, ако искате да получите поничките под формата на топченца. Пържим и от двете страни до златисто. Готовите понички поставяме върху салфетки, за да се отцеди излишната мазнина. Оставяме ги да се охладят напълно.
 

Приготвянето на крема става като първо разбиваме яйцата и захарта с миксер почти до побеляване, след което прибавяме по малко от брашното и продължаваме разбиването с миксера, докато се поеме добре от сместа. Добавяме и 100 милилитра от прясното мляко, разбъркваме до еднородна смес. Останалото мляко (500 милилитра) изсипваме в тенджера и сваряваме. Към него прибавяме и яйчената смес. Бъркаме крема непрекъснато до неговото сгъстяване. Трябва да получите гъст крем. Отстраняваме от огъня. Ако все пак ви се получат малки бучици, не се притеснявайте, има пасатор за тази цел :)) Ще получите идеално гладък крем с него :)) Прибавяме ванилиите, разбъркваме и оставяме крема за около 5 минути да се охлади. 
 
С получения крем пълним пош с накрайник с малък отвор или шприц, пробиваме дупчица в поничките с накрайника и ги пълним с крема. 
Аз поръсих поничките леко с пудра захар, но тя почти се разтопи. 
 

На тези две снимки (горната и долната) ви показвам как изглеждат поничките отвътре. В първия вариант, поничката е напълнена немного с крем, а във втория - изцяло. И в двата случая е много, много вкусно :)

Рубрики:  ТЕСТЕНИ/понички ,бухти

Пилешка супа с кокосово мляко Ароматът и вкусът на кокос придава на супата много екзотична нотка. Вече няколко пъти прибавям кокосово мляко към разн

Четверг, 26 Июня 2014 г. 08:50 + в цитатник
 
Ароматът и вкусът на кокос придава на супата много екзотична нотка. Вече няколко пъти прибавям кокосово мляко към разни супи и да, много ми допада. 
 
 
Продукти:
300 грама пилешко месо
400 милилитра кокосово мляко
300 милилитра пилешки бульон
200 грама заквасена сметана
1 супена лъжица брашно
черен пипер
сол
олио
 
по желание
2 моркова
босилек
копър
 
 
Сварете пилешкото месо с малко добавена сол към водата и го нарежете на парченца. Бульонът запазете - ще го използваме за супата. Към парченцата сварено пилешко месо добавете заквасената сметана, разбъркайте. Прибавете кокосово мляко и пилешкия бульон, но без 100 милитра, тъй като в тях ще разторите брашнто. Осолете супата, прибавете олио и оставете да заври, разбърквайки само от време на време. Прибавете разтореното в заделеното количество пилешки бульон брашно и отново разбъркайте супа. Оставете да заври. Готовата супа подправете с малко черен пипер. Можете да поднесете супата със запържени моркови, нарязани на лентички, поръсени с копър и стрък босилек. Можете да използвате и оцветенто в оранжево олио, получено от запържването на морковите, като капнете от него върху супата.
 

С пожелание за слънчево, синьо, весело, щуро и запомнящо се само с приятни емоции лято :)
Рубрики:  СУПИ/супа с месо

Пълнени чушки със сирене в бутер тесто Видях тази идея в нета и е излишно е да казвам, че ме грабна моментално, щом като сега ви я показвам, нали?!

Среда, 25 Июня 2014 г. 20:50 + в цитатник
 
Видях тази идея в нета и е излишно е да казвам, че ме грабна моментално, щом като сега ви я показвам, нали?! 
Можете да включите и децата, тъй като е изключително лесна за реализация, а и ще им осигурите забава и чувство на задоволство, макар че аз не познавам деца, които да обичат чушки, с изключение на едно, което даже ги ръфа сурови, заедно със семките :))) Е, не е моето.
 
 


 

 
 
Продукти:
2 яйца
60 грама крема сирене
100 грама краве саламурено сирене
5 малки пресни чушки
1 пакет бутер тесто на Била
100 грама твърдо сирене по избор (при мен кашкавал тип "Витоша")
магданоз
 
 
Измиваме чушките и ги разрязваме на две по дължина. Изчистваме семената и оставяме да се отцедят добре от водата. 
В купа смесваме яйцата, саламуреното и крема сирене. Пълним чушките с получената смес.
Разрязваме бутер тестото на квадрати, в чиято среда поставяме по една от вече напълнените половини чушки. Завиваме два от краищата на бутер квадрата към средата на чушката, както е показано на снимката, а може и изцяло да ги увием във вид на руло. 
 

Поставяме получените завити чушки върху тава, покрита с хартия за печене и поръсваме  малко от настърганото твърдо сирене. Печем в предварително загрята фурна на 200 С за около 10 минути, след което отваряме фурната и бързо поставяме останалата част от твърдото сирене. Печем още 10 минути. Поднасяме поръсени с дребно нарязан магданоз или копър, сосче с кисело мляко или доматено, защо не,  или както прецените.


Това е - бързо, лесно и вкусно :)
 
Забележка: Към яйчено-сирнената смис може да добавим каквито продукти решим - чесън, бекон, домат и т.н.

Рубрики:  ТЕСТЕНИ/бутер тесто
ЯСТИЯ/кашкавал,сирене,мляко,масло
ЯСТИЯ/яйца
ЯСТИЯ/чушки

Гъбена супа с кашкавалени кнедли

Среда, 25 Июня 2014 г. 20:35 + в цитатник

Продукти:
200 грама печурки
1 морков
1 глава кромид лук
1 яйце
6 сухара
1 литър пилешки бульон
черен пипер
сол
олио
 
магданоз
 
за кашкавалените кнедли
1/2 чаена чаша брашно
1/3 чаена чаша настърган кашкавал
1/2 чаена лъжичка бакпулвер
1/2 чаена лъжичка сол
1 яйце
1 супена лъжица олио


В купа смесваме продуктите за кнедлите. Полученото тесто завиваме във фолио и оставяме да престои поне 45 минути. През това време в тенджера поставяме нарязаните кромид лук и морковите и ги задушаваме с малко вода и олио. Когато лукът поомекне, добавяме пилешкия бульон. В друга тенджера задушаваме гъбите с малко вода и олио до готовност. Пасираме ги заедно с яйцето и сухарите. Получената смес прибавяме към бульона и зеленчуците. Варим до пълното сваряване на лука и морковите
От престоялото тесто оформяме малки топчета, които варим в тенджера със завряла и леко подсолена вода за около 25 минути.
Сервираме супата с няколко броя кнедли и поръсваме с магданоз.
 
 
Рубрики:  СУПИ/супа със зеленчуци


Поиск сообщений в Бон_Апети
Страницы: 449 ... 134 133 [132] 131 130 ..
.. 1 Календарь