-Рубрики

 -Музыка

 -Поиск по дневнику

Поиск сообщений в людя

 -Подписка по e-mail

 

 -Статистика

Статистика LiveInternet.ru: показано количество хитов и посетителей
Создан: 17.02.2012
Записей: 2665
Комментариев: 146
Написано: 2955


СМАК УКРАЇНСЬКИХ КАРПАТ. Банош – частина гуцульської душі

Четверг, 19 Ноября 2015 г. 11:53 + в цитатник
Цитата сообщения Наталья_Ивушка СМАК УКРАЇНСЬКИХ КАРПАТ. Банош – частина гуцульської душі

 

СМАК УКРАЇНСЬКИХ КАРПАТ

Банош – частина гуцульської душі


2febbb65b5b0c2e342dabc23b81e2291 (596x584, 120Kb)

Інгредієнти:

- 500 мл вершків (або сметани, хоча у такому випадку каша може вийти кислуватою)

- 200 г кукурудзяної крупи

- дрібка солі

- бринза (краще овеча) та сало за смаком

 Міри наведено для невеликого домашнього казанку, в якому виходить дві середні порції каші.

Якщо схочете готувати у великій каструлі, або, як і варто, у казані та на вогнищі, відповідно збільшуйте кількість інгредієнтів. Якщо використовуєте солону бринзу, кашу можна не солити.

 Виливаємо вершки у казанок (або товсту каструлю), ставимо на помірний вогонь і доводимо до кипіння.

Потроху, цівочкою, додаємо кукурудзяну крупу, постійно помішуючи дерев'яною ложкою (залізну чи пластикову краще не брати, бо вийде не той присмак). Зменшуємо вогонь до мінімуму, додаємо дрібку солі і готуємо, помішуючи, допоки крупа не стане майже м'якою.

Можливо, на цьому етапі знадобиться ще трохи вершків, оскільки каша має лишатися такої консистенції, як густа сметана, не перетворюючись на однорідний "пиріжок".

Інакше це вже буде схоже на токан, а ми зараз не про нього. Коли крупа буде майже готова, переходимо до найцікавішого.

Залишивши казанок на вогні, збиваємо ложкою кашу так інтенсивно, щоб на її поверхні виступило масло (другий варіант - зняти з вогню та розтирати до того ж моменту).

Після чого викладаємо її на неглибоку тарілку. Швиденько нарізаємо сало і смажимо шкварки. Викладаємо їх на банош, трохи поливши жиром. Бринзу ріжемо невеликими скибками чи кубиками і додаємо туди ж, але краще розкришуємо прямо на кашу, якщо дозволяє консистенція.

От і все, смачного!

Окрім сала та бринзи, до баноша можуть додавати гриби, смажену цибулю, а також вурбу, місцевий спеціалітет з овечого молока, одночано схожий на сир та масло. Іноді замість крупи використовують борошно, і тоді каша готується значно швидше.

Але у будь-якому разі готують банош на вершках чи сметані, залишаючи відносно рідким: якщо робити на воді, то зготуєте кулешу (мамалигу).

//img0.liveinternet.ru/images/attach/c/7/124/691/124691034_RRRRyoRRRRyo1.png

 

Рубрики:  кулинария/на второе

 

Добавить комментарий:
Текст комментария: смайлики

Проверка орфографии: (найти ошибки)

Прикрепить картинку:

 Переводить URL в ссылку
 Подписаться на комментарии
 Подписать картинку