А як підсолоджували собі життя українці коли ще не було цукру?
А ось вам і відповідь!
Забирайте собі на сторіночку рецепт цієї смакоти і дивуйте близьких корисними солодощами!
Для приготування медових цукерок вам знадобиться:
мед - 200 г;
мак - 50 г;
за смаком: сушені вишні, горіхи, сушені сливи, родзинки.
Спосіб приготування:
1. Мед викладаємо в каструлю. До меду додаємо мак, за бажанням також нарізані горіхи, вишні без кісточок, родзинки та інші сухофрукти. Ретельно вимішуємо.
2. Доводимо до кипіння на малому вогні, весь час помішуючи.
3. Виливаємо масу на спеціально підготовану поверхню (можна для цього узяти вогнетривку пательню для випічки і заслати провощеним папером). Розрівнюємо тонким шаром. Даємо застигнути, але не зовсім засохнути.
4. Нарізаємо шматочки цукерок, подаємо з гарячими напоями або як самостійний десерт.
Смачного!
|